3 reden om te gaan werken bij een slagerij

Carrièreswitchen komt steeds vaker voor. Waar het vroeger eerder regel dan uitzondering was dat je een 25-jarig werkjubileum vierde bij een werkgever, is het tegenwoordig natuurlijk andersom. Dit is in principe helemaal geen probleem: switchen van baan is immers normaal geworden in de huidige tijd. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je niet weet naar welke baan je zou willen switchen. Misschien wil je wel iets compleet anders doen. Wat dacht je van werken bij een slagerij bijvoorbeeld? In dit artikel geven we je 3 redenen waarom werken bij een slagerij een goede optie is.

Werken bij een slagerij is een gerespecteerd beroep

Een slager heeft veel specialistische kennis. Hij of zij moet immers alles weten van vlees. Daarmee weet hij ook alles over de dieren waar het vlees vandaan komt, de bereidingswijze van verschillende typen vlees en de smaak van het vlees. Het is een grote investering om deze kennis op te doen, maar het zorgt ook voor veel erkenning vanuit de lokale gemeenschap.

Als slager sta je middenin de lokale gemeenschap

Een slagerij is niet alleen een plek om voedingsmiddelen te kopen; vaak geldt de slagerij ook als een sociale ontmoetingsplek. In sommige gevallen geldt de slager zelfs als een soort vertrouwenspersoon. Werken bij een slagerij zorgt er daarom voor dat je middenin de lokale gemeenschap staat.

Werken bij een slagerij zorgt voor baangarantie

Mede door de relatie die je opbouwt met klanten zal de werkgever je niet snel kwijt willen. De klantengroep van slagers zijn vaak namelijk vrij trouwe kopers die in de regio wonen. Als jij als slager zijnde ervoor zorgt dat deze klanten aan de slager gebonden blijven, zal de eigenaar van de slager je ook niet snel kwijt willen. Daarnaast blijft de vraag naar vlees over het algemeen hoog, seizoensinvloeden daargelaten. Dit zorgt ervoor dat je altijd een vaste klantenkring, een vaste werkdruk en een vast inkomen zal hebben! Werken bij een slagerij is dus een hele zekere toekomst.