7 natuurlijke zwembaden in Spanje

Hoewel Spanje vele kilometers kustlijn heeft, hoef je niet naar de kust om heerlijk te zwemmen. De vele natuurlijke zwembaden bevinden zich in gebieden waar het water zonder menselijke tussenkomst verbluffend mooie landschappen heeft gevormd en is een perfect alternatief voor de zee. Van het vasteland tot de Canarische Eilanden, hier zijn 7 van de beste natuurlijke zwembaden in Spanje, waar je een verfrissende duik in kunt nemen.

Charco Azul, El Hierro (Canarische Eilanden)

Het natuurlijke, vulkanische strand ligt in het El Golfo-gebied en heeft een onderwatergrot met gemakkelijke toegang waar je een duik kunt nemen in het zoute water.

Fonts de l’Algar, Alicante (regio Valencia)

Fonts de l’Algar ligt op 15 kilometer van Benidorm en is tegenwoordig een van de meest gewilde zomerbestemmingen. Dit gebied is in 2002 tot ‘beschermd wetland’ verklaard.

Toll del Vidre, Tarragona (Catalonië)

Toll del Vidre is gemakkelijk per auto en fiets te bereiken en dit is de perfecte plek voor een heerlijke duik midden in het Parque Natural de Els Ports.

El Caletón, Tenerife (Canarische Eilanden)

Deze natuurlijke zwembaden in Tenerife, gevormd door lavarivieren van de uitbarsting van de Trevejos-vulkaan in 1706, bevinden zich in het Garachico-gebied, ver weg van de sterke stromingen van de Atlantische Oceaan.

Aniol d’Aguja, Girona (Catalonië)

Dit natuurlijke zwembad wordt ook wel Gorg Fosc genoemd en ligt in het Garrotxa-gebied. Hier zie je vaak wandelaars onderweg een verfrissende pauze nemen. De route hier is een attractie op zich vanwege de prachtige natuur.

Pozas de A Chavasqueira, Ourense (Galicië)

De temperatuur in deze natuurlijke zwembaden kan oplopen tot 43°C. Rondom liggen ligweiden, waar je kunt zonnebaden, ontspannen en genieten van de prachtige natuurlijke omgeving aan de oevers van de rivier de Río Miño.

Fontcalda, Tarragona (Catalonië)

Het natuurlijke zwembad van de mineraalwaterbron Fontcalda ligt in de Catalaanse regio Gandesa. Het ligt tussen de bergen bij de rivier de Canaletes, en hier kun je heerlijk zwemmen in het heerlijke water gevuld met mineralen.