Acne behandeling | Een huidtherapeut helpt je verder met je huid

Acne kan ontzettend vervelend zijn. Je hebt het in verschillende vormen. De een heeft een veel minder erge variant dan de ander. Toch wordt acne al heel snel als erg storend ervaren. Mensen doen er vaak alles aan: ze veranderen hun eetpatroon, gaan veel sporten, gebruiken geen make-up producten, reinigen hun huid grondig en beginnen met de pil. Toch wil dit niet altijd baten. Acne is moeilijk te behandelen en het kost dan vaak ook jaren voordat dit is hersteld. Als je er zelf teveel aan probeert te doen, kan het je huid juist verslechteren. Je kunt bijvoorbeeld littekens veroorzaken, die lastig weggaan. Een acne behandeling bij een gespecialiseerde therapeut is een aanrader.

 

Werking van de acne behandeling

Er zijn verschillende behandelingen om acne te behandelen. Allereerst kan er een diepte reiniging gedaan worden. Bij sommige patiënten is de huid erg onverzorgd en kan een reiniging al een begin maken. Mee-eters, talgophopingen, puisjes en gestekorrels worden verwijderd. In vele gevallen kan dit al een oplossing bieden. Zeker als er gewerkt wordt met een dunne naald, kan dit overtollig talg verwijderen. Een tweede methode om de acne te behandelen is vrij nieuw, maar heeft veel positieve reacties opgeleverd. Er wordt begonnen met een massage van de huid waarbij er met gouden deeltjes in de huid gemasseerd worden. Met een laserbehandeling wordt de huid meer geopend, waardoor de gouden deeltjes beter door de talgklieren opgenomen kunnen worden. Hierdoor kunnen zij de talgklieren stoppen om overtollig talg te produceren. Op deze manier zullen de ontstekingen tegengegaan worden.

 

Hoeveel behandelingen?

Het hangt van de ernst van het stadium af hoeveel behandelingen er nodig zijn. Als je huid er ernstig aan toe is, heb je vaak meerdere behandelingen nodig voordat je resultaat zal zien. Het is belangrijk om dit met een deskundige specialist te overleggen. Zij hebben een beter expertise van dit onderwerp en helpen je bij de acne behandeling.