Afvoer bij een spuitwand

Verf aanbrengen wordt gedaan voor ontzettend veel producten. Alleen in Nederland zijn er al talloze bedrijven die werken met verf of andere nevelstoffen. Verf is niet alleen de verf die je gewend bent uit de bouwmarkt maar kan ook spuitverf zijn. Dit is een soort verfnevel die de verf op een gelijkwaardige manier aanbrengt. Het is van groot belang om de nevel op te vangen die niet de muur bereikt. Het hoeft niet zo zeer schadelijke stoffen te bevatten maar kleine deeltjes kunnen ervoor zorgen dat de luchtwegen van personen verstopt raken. Hiervoor is een afvoer nodig die kan worden gekoppeld aan de spuitwand. Dit is de beste optie voor het veilig spuiten van producten.

Wat doet een spuitwand

Een spuitwand is een combinatie tussen een soort muur waar producten voorgezet kunnen worden en een grote afzuiging die ervoor zorgt dat de kleine nevel die van de verf afkomt wordt opgevangen. Het is van belang dat de afvoer van de wand niet te sterk staat. Als dit het geval is kan het zijn dat de verf niet meer gelijkmatig verdeeld wordt. Dit kan resulteren in mindere kwaliteit van het product. Dat is natuurlijk niet te bedoeling, daarom kan de afvoer afgesteld worden op de ideale sterkte. Dit kan worden bepaald aan de hand van de dichtheid van de verf.

De voordelen van de wand

Er zijn behoorlijk wat voordelen te noemen bij de wand. Hij gaat namelijk onwijs lang mee, de wand zelf is niet zo bijzonder maar de afzuiging wordt gemaakt van hoogwaardige producten die een lange levensduur hebben. De zuiger is ontwikkeld speciaal voor deze wand waardoor er goed naar de details is gekeken wat betreft grootte, kracht ventilatoren en elektronica. Wilt u ook een wand als dit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact op zodat wij u kunnen helpen bij de juiste afmetingen