Bezoekje aan de Beestenmarkt? Plof even neer op terras Delft!

Het centraal gelegen Delft trekt veel bezoekers, omdat de stad ontzettend veel te bieden heeft. Of je er nu komt voor de historie, de mooie panden en kleine grachtjes of voor de universiteit: een bezoekje aan terras Delft kan zeker niet ontbreken. Gevestigd aan de Beestenmarkt zit dit terras op een van de meest gezellige plekjes van de stad. We nemen je mee in de geschiedenis van dit prachtige stukje Delft en leggen je uit waarom het nu een van de gezelligste plekjes van de stad is!

Een stukje geschiedenis

Voordat de Beestenmarkt, het plein waar terras Delft gelegen is, ontstond, was er een groot klooster gevestigd. Dit klooster had het zwaar te verduren tijdens de Beeldenstorm, toen het volledig werd geplunderd. De bewoners van dit klooster zijn toen tijdelijk uitgeweken naar een ander gedeelte van de stad. Toen de rust was teruggekeerd, keerden zij ook terug naar het klooster. Toen later de stad in plaats van katholiek protestants werd, werd ook het klooster onteigend en gesloopt. De lege vlakte die overbleef, is de beestenmarkt zoals we die nu kennen. De naam Beestenmarkt is afkomstig van de markt die er gehouden werd, waarop boeren uit het Westland hun vee verkochten.

Het gezelligste plein van Delft met het gezellige terras Delft

Hoewel het plein ook nog dienst heeft gedaan als parkeergebied, is het nu al lange tijd een centraal uitgaansgebied. Het plein heeft in totaal 11 horecagelegenheden, waar terras Delft er een van is. Er staan genoeg bomen op het plein, waardoor je bij een felle zon ook genoeg bescherming kan zoeken. Bij het terras Delft kan je ondertussen genieten van de heerlijkste speciaal biertjes, de lekkerste lunches en de beste diners. Omdat de obers veel weten van de verschillende bieren, wordt je helemaal meegenomen in het verhaal van de biertjes. Na een dag verhalen horen over de geschiedenis van de stad, sluit je je dag in stijl af met verhalen over veel verschillende biertjes. Geniet ervan!