Centrummanagement: de onzichtbare kracht achter onze winkels

We staan er niet bij stil wanneer we in de stad lopen, op zoek naar die ene, speciale roze jurk. Of als we op jacht gaan naar die smart-tv die in de aanbieding is bij de Media Markt of de Kijkshop. Er zijn talloze winkels om ons heen. Variërend van lingerieshops tot elektronicawinkels en kolossale warenhuizen die van alles wat hebben. Tel daar de kleine eettentjes en de restaurants bij op en je hebt een gigantische hoeveelheid verschillende bedrijven.

Zij hebben uiteraard allemaal met elkaar te maken. Ze kunnen niet om elkaar heen. Ze zitten in dezelfde stad, misschien zelfs in dezelfde straat. Centrummanagement is bij deze dus geen overbodige luxe.

Het voortbestaan van winkels is belangrijk voor eenieder

Centrummanagement zorgt ervoor dat alle communicatie ordelijk verloopt. Dat er duidelijkheid is bij alle deelnemende winkels en dat de eigenaren weten waar ze aan toe zijn, wat er verplicht is en wat niet en wat er goed is om te weten om te kunnen bestaan in de stad waarin zij hun bedrijf hebben. Tevens zorgt centrummanagement voor een strategie om het voortbestaan van de winkels te kunnen stimuleren, zo de koopkracht te vergroten en het zo voor zowel de winkeleigenaren als het winkelend publiek en zo dus heel de stadsgemeenschap aantrekkelijk te maken.

Het centrummanagement denkt aan korte en lange termijn

Centrummanagement kijkt niet alleen naar hoe het er nú aan toe gaat, zij kijkt dus niet alleen naar de korte termijn, maar ook juist naar de plannen op lange termijn. Welke strategie gaan ze uitvoeren, welke wegen gaan ze bewandelen om met elkaar te behalen wat er te behalen valt? Welke doelen willen de winkels én het publiek stellen? Wat is hierin mogelijk?

Met behulp van centrummanagement wordt dit aan de kaak gesteld en wordt een duidelijke en heldere strategie bepaald die de winkeleigenaren veiligheid biedt en zo, op lange termijn ook de stad aantrekkelijk houdt.