Coating

Coating is het aanbrengen van lagen op een ondergrond of oppervlak met de bedoeling om te beschermen, decoreren of als functioneel doeleinde. Meestal wordt de coating in de vorm van een poeder of verf laag aangebracht.

Bij coating is het belangrijk dat de voorbehandeling goed word uitgevoerd. Anders blijft de poeder of verf niet goed hechten. Daarom is het een goed idee om producten te behandelen met ijzerfosfateren en alkalische ontvetting. Wanneer de voorbehandeling goed is uitgevoerd kan je beginnen met het aanbrengen van de coating.

Coating specialist

Dus als je op zoek bent naar een coating expert dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 55 jaar actief als familiebedrijf in de verf industrie. Ook na al die jaren is het bedrijf nog steeds in handen van de familie. Op dit moment staat de derde generatie aan het roer. Wij houden ons bezig met verschillende werkzaamheden voor de verf en schilder industrie. Denk bijvoorbeeld aan natlakken, poedercoaten, stralen, etc.

Op dit moment is de meest toegepaste techniek het poedercoaten. Dit houdt in dat een positief geaard object bedekt wordt met negatief geladen poeder, zodat de poeder op het object blijft zitten. Je kan het vergelijken met de werking van een magneet. Deze techniek is geschikt voor zowel grote als kleine oppervlaktes. Daarnaast kan poedercoaten op verzinkt aluminium, roestvrijstaal en blank staal.

Contact opnemen over coating werkzaamheden

Als je vragen hebt over coating dan kan je contact met ons opnemen. Wij zijn zowel telefonisch als per mail te bereiken. Al onze contact gegevens zijn aanwezig op de website. Verder is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen. In de offerte zullen wij je informeren over de geschatte kosten die de werkzaamheden met zich mee brengen. Daarnaast zullen wij je adviseren over de meest geschikte techniek en dergelijke.