Cursus barista | Leer professioneel koffie zetten in één dag

Koffie drinken is een echt werkwoord tegenwoordig. Er wordt overal koffie gedronken, altijd en overal. Doordat er zoveel koffie wordt gedronken, wordt er dan ook veel verwacht van de kwaliteit. Om hierop in te spelen is het belangrijk dat een restaurant, bar, café of andere horeca gelegenheid perfecte koffie weet te schenken. Het lijkt heel lastig om een mooi kopje koffie te maken, maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, is het heel eenvoudig toe te passen. Het is daarom aan te raden om een cursus barista te volgen. Zeker als bedrijf in de horeca is het belangrijk dat meerdere medewerkers binnen het bedrijf deze cursus hebben gevolgd.

 

Hoe ziet een cursus barista eruit?

U kunt ervoor kiezen om naar de cursus locatie te komen of dat u de cursus op uw eigen locatie volgt. Het is aan te raden om dit op eigen locatie te doen. Hierdoor leert u het meteen op uw eigen machines en met uw eigen producten. Dit werkt toch altijd net even iets anders dan met andere apparaten. Nadat u de cursus hebt gevolgd, kunt u uzelf een echte barista noemen. Voor de naam van uw bedrijf is dit zeker bevorderend. Op uw website of op uw pand kunt u dit dan ook benoemen. Doordat er zoveel koffie gedronken wordt, zullen mensen sneller voor uw bedrijf kiezen als ze weten dat er goede koffie geschonken wordt.

 

Kosten van de cursus

Het hangt per cursus af wat u ervoor moet betalen. Welke cursus geschikt voor u is, hangt weer af van het niveau waarop u u momenteel bevindt. Als u al vaak koffie geschonken heeft maar alleen bijvoorbeeld de latte art wil leren, zullen we kosten hiervoor anders zijn dan dat u helemaal vanaf het begin moet beginnen. Koffie zetten is leuk, zeker als je het goed beheerst. Volg een cursus barista om je koffie skills te verbeteren.