De 10 mooiste stranden van Sardinië

Van noord tot zuid en van oost tot west maakt de ruim 1.800 kilometer lange kust van Sardinië het moeilijk om te bepalen wat de mooiste stranden van het eiland zijn. Hier is een selectie van 10 van de mooiste stranden van Sardinië.

1. Cala Domestica

Omringd door hoge rotsen, is het zelfs in augustus een van de meest geïsoleerde stranden van Sardinië, samen met de Scivu-duinen, niet ver weg.

2. Piscinas

Piscinas heeft een van de mooiste landschappen van het eiland: kilometers fijn zand, wind en hoge golven zijn perfect voor liefhebbers van surfen en meer.

3. Pistis

Anderhalve kilometer zandige kustlijn en kleuren die doen denken aan de Sahara woestijn doen ons vergeten dat we in Italië zijn.

4. Is Molentis

Fijn wit zand en een adembenemend landschap hebben het tot het decor van vele reclamespots gemaakt, maar ook tot een bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

5. Porto Ferro

De kleuren zijn er allemaal: het rood van het fijne zand, het blauw van de zee en het groen van het omliggende dennenbos. De drie zeventiende-eeuwse wachttorens en de door de wind en hoge golven aangetrokken surfers maken het plaatje compleet.

6. La Pelosa

Alleen het mediterrane struikgewas herinnert ons eraan dat we niet in de tropen zijn. De kristalheldere en vlakke zee, het ondiepe water en het witte zand misleiden ons van het tegenovergestelde.

7. Ezzi Mannu

Perfect voor degenen die een beetje rust willen en de schoonheid van de stranden niet willen opgeven.

8. Li Cossi

Het panorama is werkelijk een van de mooiste: rode rotsen, een smaragdgroene zee, weelderige natuur en een klein meer erachter laten je ademloos achter.

9. Cala Luna

Sommigen beschouwen het als de mooiste baai van de Middellandse Zee. Het is zeker een van de meest suggestieve, ingeklemd tussen bergen, bossen en een betoverende zee.

10. Cala Biriola

Een klein hoekje van het paradijs waar het blauw van de lucht wordt weerspiegeld in het kristalheldere water, terwijl de rotsachtige bergkam die over de zee neerdaalt het omarmt.

Meer inspiratie opdoen voor je volgende vakantie? Ontdek de mooiste tropische eilanden op Island Escapes.