De toekomst van internet en telefonie | Glasvezeltechniek

Glasvezel is bij steeds meer mensen een bekende term. Het is een nieuw soort kabel waarmee internet en telefonie gegevens kunnen worden verzonden en ontvangen. Voor veel mensen lijkt het maar een normale internet kabel. Maar toch zal de glasvezeltechniek een groot deel van onze toekomst uitmaken.

De superieure voordelen van glasvezel

Glasvezel is een nieuw soort kabel van, zoals de naam al zegt, glas. Met behulp van glas kunnen we signalen van licht met de snelheid van het licht versturen. Hierdoor is het dus bijvoorbeeld mogelijk om een live videogesprek met iemand aan de andere kant van de wereld te voeren, met maar een paar seconden vertraging. Daarbij biedt de glasvezeltechniek verschillende oplossingen voor problemen die mensen nu ervaren met de ouderwetse koperen kabels. Namelijk dat de maximale capaciteit het niet meer aankan, met als gevolg dat mensen een trage verbinding hebben. In de steden ligt vaak overal wel glasvezel, maar in de achterwijken of in de polders zien we vaak dat mensen niet eens fatsoenlijk een film kunnen streamen. Met behulp van de nieuwe internet techniek is het mogelijk om tot wel 100 gigabyte per seconde data te versturen en te ontvangen. Zo zou je dus met een hele stad tegelijkertijd een film kunnen streamen.

Nog meer voordelen van glasvezel

Glasvezel is dus erg snel. Maar naast snelheid is het ook een techniek die veel veiliger is dan de voorgaande technieken. De kabels zijn namelijk niet gevoelig voor magnetische golven waardoor het niet mogelijk is voor mensen om de verbindingen af te tappen. Daarbij heeft glasvezel een toekomstig voordeel, namelijk dat het na verloop van tijd niet trager wordt. Zo weten wij dus zeker dat glasvezel de komende tientallen jaren nog onder ons zal blijven. En de kans is groot dat het alleen nog maar beter gaat worden.