De UTP Splitter biedt uitkomst voor jouw internetproblemen

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Waar onze ouders (en misschien jijzelf ook nog wel) nog de tijd van floppy disks hebben meegemaakt, herkennen de kinderen van diezelfde ouders het enkel nog als ‘het icoontje dat je ziet als je wat wil opslaan’. We zijn echter allemaal het er over eens dat we in de huidige tijd internet toch wel als een eerste levensbehoefte kunnen rekenen. Oftewel: internet moet altijd goed zijn. De coronacrisis en het vele thuiswerken als gevolg heeft dit nog maar eens versterkt. De UTP splitter biedt daarbij een hele goede uitkomst. In dit artikel leggen je uit waar je hem voor gebruikt en waar je op moet letten.

 

Wat een UTP splitter precies doet

De werking van een UTP splitter is in feite vrij eenvoudig. Het verdeelt namelijk één ethernetkabel in twee aansluitingen voor een ethernetkabel. Het zorgt er dus voor dat je twee keer zo veel apparaten aan je kabelverbinding kan koppelen. Nu hoor ik je denken: ‘maar ik kan toch ook gewoon mijn apparaat via Wi-Fi verbinden aan het netwerk?’ Ja, dat kan zeker. Maar in het geval dat je dit niet wil doen wegens bijvoorbeeld een slecht ontvangst in de kamer waar je zit, kan een kabel uitkomst bieden. Zeker nu er steeds meer apparaten op internet werken is een UTP splitter een prima uitkomst.

 

De voordelen en nadelen

De voordelen zijn natuurlijk duidelijk: snel bekabeld internet voor meerdere apparaten in dezelfde ruimte, zonder extra kabels door de muren te hoeven trekken. Maar daarmee vormt zich ook direct het nadeel. De splitter vormt namelijk het eind van je kabel, waar vervolgens minimaal één, maar waarschijnlijk natuurlijk twee nieuwe ethernet kabels in geplugd moeten worden. Deze kabels moet je dus wel voorhanden hebben, of je zal ze los moeten kopen. Nu zijn dit vaak nog de minste kosten, en het scheelt je een hoop gedoe. Al met al zal de besparing aan gedoe opwegen tegen de kosten die je maakt. Zo heb je met de UTP splitter toegang tot snel internet voor ieder apparaat!