De voordelen waarvan je profiteert na het polijsten

Een scheepsschroef polijsten, hoe gaat dat in zijn werk?

Een scheepsschroef polijsten is een zeer specifieke klus die veel bedrijven niet kunnen volbrengen. Er is een echte specialist voor nodig die precies weet wat hij doet. En gelukkig is hij er! Met unieke zelfgemaakte apparaten is het polijsten van een scheepsschroef gewoon mogelijk en profiteert de scheepsvaart van al die verse schroeven die door het water gaan als een raket!

Het polijstproces

Voor het polijsten van een scheepsschroef zijn er ten eerste professionele duikers nodig. Deze duikers hebben een duikbrevet gehaald en zijn getraind om te kunnen handelen in de zeer specifieke situaties waar de duikers in terecht kunnen komen. Daarbij hebben ze uitgebreid getraind met de apparaten die gebruikt worden voor het polijsten van een scheepsschroef. Wanneer alles goed is zal de duiker het water in gaan om de stilliggende boot te polijsten.

Wanneer een scheepsschroef net gepolijst is zul je al snel verschillende dingen merken. Zo zal de snelheid van het schip toenemen doordat de energie van de schroef efficiënter ingezet kan worden. Door minder weerstand tijdens het draaien gaat alle beschikbare energie naar de snelheid van het schip. Dat heeft ook als gevolg dat het schip zuiniger zal varen. En dat is natuurlijk prettig voor de portemonnee van de werkgever. Een hoop voordelen dus. Maar daarbij komt ook nog kijken dat het gewoon nodig is om de scheepsschroef regelmatig te onderhouden. Natuurlijk hoeft het niet, maar onderhoud is altijd goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe. Dat moet je gewoon niet willen. En al helemaal niet wanneer je onderhoud zo gemakkelijk kunt laten uitbesteden. Mocht je interesse hebben na het lezen van dit artikel of vragen hebben over wat wij allemaal doen? Neem dan vooral contact met ons op via onze website of een van onze andere gegevens zoals telefoon of email.