Delft tour – Ontdek Delft en Delfts blauw op unieke wijze!

Delft is een stad vol met verborgen schatten en bezienswaardigheden. Een cultureel hoogstandje ook wel te noemen in ons prachtige land. We hoeven geen verre reizen te maken om nieuwe dingen te ontdekken. Daarbij is er met zekerheid te zeggen dat lang niet iedereen Nederland al helemaal kent. Delft is één van onze steden welke zeker een bezoek waardig is. Hier komt bijvoorbeeld ook het overal bekende Delfts blauw vandaan. Door een Delft tour te volgen kom je meer te weten van dit product en de rijke geschiedenis van Delft.

Wil je weten wanneer je een Delft tour volgen kunt en wat er nog meer te zien is in Delft? Dan zit je bij de Delftse aardewerkfabriek ‘De Delftse Pauw’ aan het juiste adres! Zij zijn een van de weinig overgebleven originele aardewerkfabrieken uit de 17e eeuw. Toen het allemaal begon.

Delft tour

Wat kom je allemaal te weten tijdens zo’n tour en waar draait het allemaal om? De tour gaat voor vrijwel het grootste deel over het Delfts blauw. Zo leer je meer over de geschiedenis, wat er gebeurt is, hoe het product zich ontwikkeld heeft en nog veel meer. Denk bijvoorbeeld ook aan hoe het product gemaakt wordt, zie je de mensen in actie of hoe die specifieke blauwe kleur bereikt wordt!

Iedereen die van Delft gehoord heeft kent ook Delfts blauw. De Nederlandse stad staat er immers bekend om en mensen houden ervan! Het serviesgoed en de potten worden sinds de zeventiende eeuw geproduceerd. Het is befaamd rondom de hele wereld vanwege de hoge kwaliteit en de perfecte designs.

Delft ontdekken

Naast de Delft tour is er in de stad zelf ook nog enorm veel te ontdekken. Denk aan de beestenmarkt met tal van geweldige terrasjes om even bij te komen van een dagje stad. Ook kun je de plek bezoeken waar de vader des vaderlands om het leven gekomen is, Willem van Oranje. Zo zijn er veel plekken te ontdekken in deze stad, welke bijzonder interessant zijn.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van het volgen van een Delft tour? Neem een kijkje op de website voor meer informatie of bel even om de mogelijkheden te bespreken.