Deze festivals mag je niet missen in 2018

Nederland kent velen festivals en elk jaar komen daar nieuwe festivals bij. De populariteit van festivals stijgt. Ook dit jaar zullen weer veel festivals georganiseerd worden, hierbij een aantal festivals waar je bij moet zijn dit jaar.

Solar festival
Nog steeds groeiende is het Solar festival bij de Maasplassen in Roermond. In 2005 werd het festival voor het eerst georganiseerd en trok het enkele duizenden bezoekers. Tegenwoordig zijn dit tienduizenden bezoekers. Het festival duur 4 dagen en heeft een zeer variabel aanbod van muziek tussen dance en pop. Er is veel ruimte voor creativiteit tijdens het festival naast het luisteren naar de livemuziek. Het festival vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 5 augustus.

Best Kept Secret festival
Het Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek was dit jaar in no-time uitverkocht. Toen de line up bekend werd met grote namen als Arcade Fire en Radiohead ging het snel met de kaartverkoop. Het driedaagse populaire festival is al twee keer genomineerd voor European Festival Awards. Het festival zal dit jaar van 8 tot 10 juni plaatsvinden.

Lowlands
Lowlands viert dit jaar zijn 26e jubileum. Dit belooft een groot feest te worden met een line-up met zeer veel grote namen. Het festival kent een grote variatie aan muziek een veel livebands zullen de podia betreden. Zelfs het Noord Nederlands Orkest zal deze jubileumversie optreden. Het festival zal plaatsvinden van 17 tot en met 19 augustus.