Distributieketting wanneer moet deze vervangen worden?

Heeft u last van een ratelende motor wanneer u uw auto start of blijft uw storingslampje branden? Ga langs de garage om te kijken of uw distributieketting vervangen moet worden. Dit kan gebeuren doordat de ketting begint te rekken en losser begint de worden. Wanneer je niet op tijd de distributieketting vervangen laat kunnen de kosten aanzienlijk stijgen omdat de ketting dan kan gaan verspringen of breken. Dit zorgt direct voor motorschade en het kan ervoor zorgen dat je direct stil staat. De schade die dan eventueel ontstaat is aan het motorblok zelf.

Het vervangen van een distributieketting

Een distributieketting vervangen is een lastig karweitje omdat deze in het motorblok zit, hierdoor slijt deze minder snel maar is het wel duurder om te vervangen. Wanneer uw distributieketting vervangen wordt is het verstandig om gelijk de geleiders, spanners en vloeistoffen te vervangen. Deze onderdelen hebben ook de nodige kilometers gemaakt en zijn hierdoor ook versleten. Zo doet uw alles in een keer en zijn de kosten minder dan wanneer u eerst alleen de distributieketting vervangen doet en een tijdens andere reparatie de geleiders, spanners en vloeistoffen. De kosten van een distributieketting vervangen verschillen per auto.

 

 

Hoe kan een distributieketting breken voorkomen worden?

Het is het verstandigst om tussen de 100.000 en de 150.000 uw distributieketting vervangen te laten worden. Dit is dan uit voorzorg omdat de ketting dan begint te rekken en losser wordt.

 

Wilt u graag veilig de weg op en geen last hebben van een auto die ratelende geluiden maakt bij het starten van uw auto of een storingslampje die gaat branden, laat bij de garage eens kijken of uw distributieketting vervangen moet worden. Wacht hier niet te lang mee anders komt er meer schade aan het motorblok bij. En met niet te lang wachten voordat u naar de garage gaat bespaart u uw bankrekening ook nog eens van nog meer kosten.