Duurzaam nieuwe woningen bouwen | Ribcassettevloer

Er moeten in Nederland nieuwe woningen gebouwd worden. Er is namelijk een woning tekort. Het tekort aan woningen is niet het enige probleem in Nederland. Duurzaamheid is op dit moment ook een belangrijk thema. Nieuwe woningen zullen ook duurzamer gemaakt moeten worden. Een woning met een ribcassettevloer is daarom een oplossing. Lees in dit artikel waarom deze vloeren kunnen bijdragen aan duurzame woningen.

Direct geïsoleerd vloer

Het grootste voordeel van een ribcassettevloer is dat deze direct geïsoleerd is. Het is daarom een geschikt alternatief voor kanaalplaatvloeren of breedplaatvloeren. Deze handige systeemvloer wordt vooral toegepast in woningen met een lichte utiliteitsbouw. Door het ontwerp en isoleermateriaal wordt er meer warmte vastgehouden. Door dit voordeel zullen huizen minder te hoeven stoken om op tempratuur te blijven. Op langer termijn bespaart men energie en geld.  Hoe minder gebruik van energie en gas, hoe beter dit is voor het klimaat is.

Het materiaal is duurzaam

Net als bij een kanaalplaatvloer heeft een cassettevloer ook weinig materiaal nodig, dit bespaart kosten. De vloer bestaat uit twee betonnen ribben met daarop de spiegel en het isoleer materiaal. De betonnen vloer bestaat niet alleen uit minder materiaal, maar is ook lichter. Dit maakt het proces van transporteren makkelijker. De systeemvloer verlaat het fabriek kant en klaar. Na het aanleveren van de geprefabriceerde vloer, kan de vloer snel aangelegd worden. Dit scheelt tijd en dus ook weer kosten.  Al deze voordelen zorgen voor een kostenbesparing op het op het bouwproject.

Duurzame nieuwbouw

Nieuwe woning bouwen, daar kunnen we niet meer om heen. Hoe deze woningen duurzaam gebouwd kunnen worden is nog wel te beïnvloeden. Op korte termijn snel bouwen van woningen lost misschien tijdelijk een probleem op, maar veroorzaakt een veel groter probleem op langer termijn. De juiste systeemvloeren leveren dus de perfecte bijdrage aan duurzame toekomstige woningen.