Een bijna automatisch werkende planningsprogramma

Er is niet één planningsprogramma, maar er zijn er wel meerdere. Hoe weet je nu welk programma het meest functioneel werkt. Met dit planningsprogramma kom je zeker een heel eind. Het is vooral handig voor bedrijven of scholen. Erg professioneel, maar niet te standaard. Vooral in grote bedrijven is het lastig om een duidelijke planning te hebben. Hier wordt ook vaak per afdeling een planning maker aangesteld, zodat het goed verloopt. Dit is natuurlijk zonde van de kracht van het personeel. Zij worden namelijk aangenomen voor een bepaalde taak, maar eindigen met het maken van een planning. Het is ook veel overzichtelijker als er één iemand aanspreekbaar is voor de planning en dat diegene zich hiermee bezighoudt.

Een planner

Dit planningsprogramma maakt het mogelijk om de planning bij één persoon neer te leggen. Het is een goed en overduidelijk schema, waar je zo kan zien of je mensen mist of dat er mensen dubbel zijn ingeroosterd op hetzelfde punt. Ook vrij aanvragen kunnen in dit programma worden verwerkt. Werknemers kunnen dit zelf aanvragen en dan komt het bij de planner in beeld. Er wordt eigenlijk meteen al een advies gegeven uit het planningsprogramma zelf of dit mogelijk is of niet. Daarnaast wanneer je vrijgeeft, als planner, wordt er ook een vervanger voorgesteld voor de vrij genomen uren.

Mensen aannemen

Als het bedrijf nieuwe klanten krijgt of er wordt meer omzet gemaakt, is het mogelijk dat dit nog gerealiseerd kan worden met de aantal mensen die nu in dienst zijn. Maar het kan ook voorkomen dat er nieuwe mensen moeten worden aangenomen. Ook dit komt terug in het planningsprogramma. Je hoeft zelf alleen maar de nieuwe klanten in het bestand te zetten en het programma doet voor de rest zijn werk. Dit is een groot voordeel van het programma, omdat je zo overal bovenop kan blijven. Dus met andere woorden, stap snel over op dit programma.