Zonder beton zou het bouwen van woningen een stuk ingewikkelder zijn. Dankzij de enorme kracht die beton kan opvangen kunnen complete huizen en flats rusten op een constructie van beton. Daarbij zijn er veel verschillende soorten beton waar uit gekozen kan worden. Zo zijn er tal van maten en diktes en is ook isolatie een factor wat per type vloer verschilt. Zo is de breedplaatvloer een voorbeeld van een betonvloer zonder isolatie. Deze vloer is dan ook compleet gericht op de stevigheid en niet op de isolatie.
De opbouw van een breedplaatvloer
Een breedplaatvloer is gemaakt van gewapend beton. Dat houd in dat de laag beton massief is met van binnen staalkabels. Hierdoor kan het beton nóg meer gewicht dragen en is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld een flatgebouw van 6 verdiepingen te dragen. Een belangrijk voordeel van de breedplaatvloer ten opzichte van andere prefab betonvloeren is dat het zeer vrij is in vormgeving. Zo kunnen er veel hoeken gemaakt worden waardoor de breedplaatvloeren in bijna alle typen woningen toegepast kunnen worden.
Breedplaatvloer als plafond inzetbaar
Ja je leest het goed. Een breedplaatvloer kan ook gebruikt worden om het plafond te verstevigen. Daarbij wordt opnieuw gebruik gemaakt van de kracht van gewapend beton en is de kans op het scheuren van het plafond minimaal. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld in Groningen woont waar je wel eens last hebt van trillingen die scheuren kunnen veroorzaken. De plaatvloer wordt niet letterlijk als plafond gebruikt, maar verstevigd het plafond vanaf de vloer. Daarbij is het tijdens de montage van de vloer mogelijk om bepaalde leidingen direct mee te storten. Denk aan waterleidingen of internetverbindingen. Genoeg mogelijkheden dus om jouw huis te verstevigen op een efficiënte manier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een bedrijf bij jou in de buurt. Zij kunnen je waarschijnlijk verder helpen met al jouw vragen.