Een gids voor winkelen in Dubai

Dubai is een van de populairste winkelbestemmingen ter wereld. Met zijn vele luxueuze malls en souks mag je shoppen in Dubai niet overslaan tijdens je vakantie. Hier is een gids voor winkelen in Dubai, zodat je het meeste uit je vakantie Dubai kunt halen.

De must see malls

Dubai staat bekend om zijn luxueuze malls, waar honderden winkels en restaurants te vinden zijn. De meest populaire malls zijn de Dubai Mall, Mall of the Emirates, Ibn Battuta Mall en de Dubai Outlet Mall. In deze malls kun je van alles vinden, van kleding tot elektronica en nog veel meer. De malls hebben ook vele attracties om je te vermaken als je even iets anders wilt doen dan shoppen. In de foodcourts vind je ook een verscheidenheid aan internationale keukens.

Verken de souks

De souks zijn traditionele markten, waar je van alles kunt vinden, van specerijen en sieraden tot tapijten en textiel. De bekendste souks zijn de Gold Souk, de Spice Souk en de Perfume Souk. Deze souks zijn de manier om unieke souvenirs en koopjes te vinden. Zorg ervoor dat je afdingt om de beste prijs te krijgen!

Scoor koopjes op de straatmarkten

De straatmarkten van Dubai zijn een geweldige plek om unieke items tegen lage prijzen te vinden. De meest populaire markten bevinden zich in Deira en Bur Dubai. De markten zijn meestal tot laat in de avond open, dus je kunt heerlijk winkelen als het minder warm is.

Struin op de vlooienmarkten

Op de vlooienmarkten van Dubai kun je tweedehands en gebruikte spullen kopen en verkopen. De bekendste vlooienmarkt is Dubai Flea Market die elk weekend op een andere bestemming in de stad is!

Ken de regels

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften bij het winkelen in Dubai. Het is bijvoorbeeld illegaal om in het openbaar alcohol te kopen of verkopen. Zorg ervoor dat je de lokale wetgeving controleert voordat je gaat winkelen.