Een passie voor de huid | CO2 Laserbehandeling

Een CO2 laserbehandeling kan voor verschillende aandoeningen ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van diepe rimpels of het verwijderen van littekens. Voor af moeten we wel erbij zeggen dat de littekens nooit helemaal zullen verdwijnen. Wel kunnen we ervoor zorgen dat het heel veel zichtbaar minder wordt. Het verschilt ook heel erg per aandoening wat we voor u kunnen betekenen. Wanneer het litteken al minder zichtbaar is van zichzelf, is het vanzelfsprekend dat het ook makkelijker is te behandelen. Hiervoor maken we altijd gebruikt van een intakegesprek. Tijdens het gesprek gaat één van onze huidtherapeuten de aandoening bekijken en wordt er samen gezocht naar een oplossing.

Hoe wordt de behandeling in z’n werk gezet

Nu je ervan verzekerd bent dat er iets gedaan kan worden aan dat litteken is de volgende vraag wat er natuurlijk gedaan wordt tijdens zo een behandeling. Voor elk litteken of rimpel is natuurlijk een ander soort behandeling nodig. Voor nu gaan we even kort in op het behandelen van rimpels. Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op onze website of contact met ons opnemen.

CO2 Laserbehandeling bij rimpels

Een CO2 laserbehandeling kan ook worden ingezet bij het verwijderen of verminderen van rimpels. Dit gaat al volgt; voor de behandeling gebruiken we een laser die in de huid infiltreert. Dit doen we door middel van twee verschillende standen. Hoe groter het oppervlak is hoe groter de laser. Wanneer het litteken erg dik zit, gebruiken we een kleine spotsize. Bij rimpels verschilt het of de rimpels diep zitten of wat oppervlakkiger zijn. Doorgaans wordt hiervoor de Deep FX gebruikt, omdat de rimpels kunnen verschillen tussen diepere rimpels, groeven, rokerslijnen of een zon beschadigede huid. Ieder zijn huid is anders en daarom is het van belang om een intakegesprek te hebben. We kunnen de rimpels dan goed bekijken en een conclusie trekken welke behandeling er het beste past.