Een prefab glasvezelkabel als begin? Lekker makkelijk!

Glasvezelkabels zijn in steeds meer huishoudens de norm. Het biedt dan ook vele voordelen ten opzichte van de oude manier van internet en telefonie. Met glasvezel is het namelijk mogelijk om internetsnelheden tot wel 1 Gigabyte per seconde te halen. Iets wat voor veel mensen meer dn 100x zo snel is dan de huidige verbinding. Maar voor het aansluiten van een stabiele glasvezelverbinding heeft de monteur veel onderdelen nodig die goed moeten worden samengevoegd. Een hoop gedoe wat simpel bespaard kan blijven met een prefab glasvezelkabel.

Wat is een prefab glasvezelkabel precies?

Een prefab is overal eigenlijk een soort kant en klare versie van iets. Zo zijn er ook prefab woningen wat eigenlijk betekend dat het een soort makkelijk bouwpakket is waardoor enorme wijken in een korte tijd uit de grond komen. Bij een prefab glasvezelkabel is dat het zelfde. In plaats van dat alle onderdelen verbonden moeten worden door een expert is de kabel al helemaal in elkaar gezet waardoor het slechts een kwestie van aansluiten is. Zo zijn alle connectoren voor gemonteerd en is de trekkous ook al aanwezig. Lekker makkelijk dus! Daarbij komen ze ook nog in verschillende variaties. Van kabels met 4 vezels tot aan kabels met 24 vezels. En zoals je misschien al dacht, meer vezels is inderdaad beter. Dat komt omdat er dan meerdere kanalen gebruikt kunnen worden. Handig voor wanneer er bijvoorbeeld een hele flat op 1 kabel bedient moet worden.

De toekomst van het internet

Met glasvezel zijn er steeds meer ondenkbare dingen mogelijk. Maar in combinatie met 5G is het leven over 5 jaar waarschijnlijk compleet anders dan dat het nu is. Iets om naar uit te kijken vinden wij! Zeker met de ongekend goede infrastructuur van internet in Nederland. Gemiddeld hebben we hier het minst lang een internet storing per jaar van heel de wereld! Gemiddeld maar 1 dag per jaar.