Een ribcassettevloer is de manier om energie te besparen

Er spelen veel thema’s in de maatschappij. De oplopende kosten van het gas, water en elektriciteit is daar een thema van. Met de huidige politieke spanningen en discussies is het fijn te weten dat er als burger ook wat gedaan kan worden. De tijd van wachten op betere tijden is voorbij. Voorlopig zijn de verwachtingen dat de kosten van olie en energie zullen stijgen de komende jaren. Als burger kunnen er toch duurzame keuzes worden gemaakt om op langer termijn geld te besparen. Met een ribcassettevloer hoeft u minder te stoken in huis en kut u op langer termijn energie besparen.

Ontwikkelingen rondom duurzaamheid

Systeemvloeren zijn slim ontworpen om gebouwen te voorzien van bepaalde behoefte. Door ontwikkelingen in de maatschappij rond het thema duurzaamheid willen mensen duurzamer leven. Door het besef van de noodzaak, ondernemen steeds meer mensen zelf actie. Mensen maken duurzame keuzes. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen, elektrisch rijden en nemen vaker het openbaar vervoer. Naast zonnepanelen is het aanleggen van een ribcassettevloer in de woning ook een optie om duurzamer de toekomst in te gaan. Door dit systeemvloer bespaart men energie.

Minder stoken

Door het aanleggen van een cassettevloer is een woning beter geïsoleerd. Dit komt door de vorm en materiaal van de nieuwe vloer. Het isoleer materiaal zorgt dat er minder toch, vocht en schimmel in de woning komt. De woning wordt goed afgesloten en waardoor de kou en schimmel buiten blijft en hierdoor de warmte in huis langer blijft hangen. Door het behoud van warmte, minder vocht en tocht hoeft een woning minder te stoken. Minder stoken betekend een lagere energie rekening. Het betekent ook dat er minder energie gebruikt wordt en dit draagt bij aan duurzaamheidsdoelen.

Wees de problemen voor

We leven in onzekere tijden, dus wees de problemen voor. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met de Lock downs. Veel mensen hebben in deze tijd thuis gewerkt. De energie kosten waren hierdoor ook flink gestegen. Door het aanleggen van de cassettevloer hadden vele energie kunnen besparen. Ook zijn de gas prijzen gestegen en door de situatie in Groningen ziet de toekomst er somber uit. Het beste wat er gedaan kan worden als burger is keuzes maken dat leid naar minder afhankelijk zijn van energie prijzen. Voorbereiden is een actie die met de hele bevolking genomen kan worden. Ook willen besparen door minder te hoeven stoken? Neem dan contact op.