Een rijbewijs voor een aanhanger halen? Snel en gemakkelijk!

Tegenwoordig is het niet uit het normale leven weg te denken: je rijbewijs! Veel mensen halen deze al op vrij jonge leeftijd, maar we zien steeds vaker dat het voor je werk wel is nodig kan zijn om een rijbewijs voor een aanhanger te hebben. In sommige gevallen zelfs nog een rijbewijs voor een trekker. Voor al deze rijbewijzen kunt u gemakkelijk bij ons terecht. Samen zorgen we ervoor dat u binnen de kortste keren een aanhanger achter uw mag hangen.

Soorten rijbewijzen voor een aanhanger

Voor bepaalde aanhangers heb al genoeg aan je normale B rijbewijs en voor andere heb je een BE rijbewijs nodig. In principe mag elke auto altijd een aanhanger die lichter is dan 750 kilo meenemen zonder problemen. Wanneer de aanhanger dit gewicht overschrijd licht het aan de combinatie tussen de auto en de aanhanger. Wanneer dit samen onder de 3500 kilo is hoef je geen rijbewijs te hebben voor een aanhanger. Wanneer dit echter meer is dan 3500 kilo moet je een BE oftewel een rijbewijs voor een aanhanger hebben. Bekijk dus eerst even goed in welke regel u valt. Zo voorkomt u dat de BE rijbewijs die u haalt niet voor niets is.

De opleiding

Natuurlijk is het halen van een aanhanger rijbewijs een stuk makkelijker dan het halen van het basis rijbewijs. Dit komt omdat u het rijden waarschijnlijk al een tijdje onder de knie heeft en alleen maar hoeft te leren hoe een aanhanger precies werkt. Dit gaat over het algemeen erg snel waardoor u binnen de kortste keren met een aanhanger mag rijden. Voor meer informatie over het halen van een rijbewijs voor een auto of voor een ander onderdeel kunt u onze website bezoeken of telefonisch contact met ons opnemen.