Exceptioneel transport door heel Europa

Transport is er in veel vormen en maten. Maar over het algemeen past alles wel in de vrachtwagen. Maar wat veel mensen vergeten is dat hier strikte regels aan verbonden zitten. Denk hierbij aan maximale afmetingen van het transport en een maximala gewicht. Wanneer deze richtlijnen overschreden worden kunnen er gevaarlijke situatie optreden. Stel je voor dat de aanhanger van een vrachtwagen door de wielen heen zakt. Om dit vervoer toch te kunnen vervoeren is er exceptioneel transport.

Wat houd exceptioneel in?

Exceptioneel komt vaak voor in de internationale term transport exceptionnel. Dit houd in dat de vrachtwagen een lading vervoert die afwijkt van de toegestane richtlijnen. Als bedrijf zijnde moet je hiervoor verschillende certificaten en toestemmingen voor hebben en moet je chauffeurs hebben die ook weer certificaten hebben om met een bepaalde lading te mogen rijden. En dit is dan ook een manier van transport waar wij trots op zijn. We zijn altijd beschikbaar voor bedrijven die iets moeten vervoeren wat niet binnen de bestaande richtlijnen past.

Welke vormen van exceptioneel transport zijn er?

Binnen het bijzondere transport zijn er veel vormen. De vorm waar mensen vaak snel aan denken is het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Vanwege de sirenes die soms gebruikt worden is het een alarmerend teken. Maar de meest voorkomende vormen zijn extra lang of extra zwaar transport. Denk maar aan het vervoeren van onderdelen van een windmolen. Een wiek van een windmolen is al snel langer dan een vrachtwachten en dus valt dit onder speciaal transport. Omdat de aanhanger anders reageert op de besturingen van de chauffeur is het belangrijk dat de chauffeur de nodige certificaten heeft. En dat hebben wij! Met internationaal erkende certificaten kunnen wij zonder problemen transport leveren in Duitsland en België en in andere landen kunnen we relatief snel een vergunning krijgen. Op die manier kunnen we u goed van dienst zijn.