Exceptioneel transport

Exceptioneel transport is transport van goederen die bijzonder van aard zijn. Deze goederen hebben vaak meer regels en wetten waar transportbedrijven aan moet houden. Exceptionele goederen kunnen namelijk gevaarlijk zijn. Oliën en gas zijn een voorbeeld van bijzondere goederen, die meer maatregelen nodig hebben bij het vervoeren hiervan. Ook zijn deze goederen lastiger om te vervoeren, want bij gas is het niet mogelijk om te storten. Het is namelijk niet grijpbaar en moet ten alle tijden goed afgesloten opgeborgen zijn. In dit artikel vertellen wij u meer over exceptionele goederen en transport.

Exceptionele goederen transporteren

Er komt veel kijken bij het transporten van exceptionele goederen, in dit artikel vertellen wij u waarom. Voordat een bedrijf deze goederen mag vervoeren dienen zij een vergunning aan te vragen bij de overheid. Voorbeelden van dit soort goederen zijn; betonnen balken, transformatoren, machines en machineonderdelen, werktuigen voor de wegenbouw en nog meer. Exceptioneel transport moet de EU-regelgeving naleven en in Nederland geld de AVET regelgeving.

Trasportbegeleiding

Soms zijn de goederen die vervoerd moeten worden zo groot of zwaar dat er een transportbegeleiding mee moet. Deze begeleiding zorgt dat het traject in goede banen worden geleid. Een transportbegeleider mag na het behalen van een examen het verkeer legaal stopzetten, snelwegen blokkeren en regels wanneer nodig overtreden.

Ons bedrijf

Ons bedrijf bestaat al sinds 1926 en heeft daarom ontzettend veel ervaring op het gebied van transport. Onze specialisatie ligt bij het vervoeren van exceptionele goederen. We houden ons hier voornamelijk mee bezig. Hiervoor beschikken wij een uitgebreid wagenpark voor verschillende type goederen. Onze voertuigen zijn uitgerust met een autolaadkraan om te laden en te lossen. Om de werkzaamheden te verrichten hebben wij opgeleide chauffeurs voor u klaar staan.

Voor mee informatie over ons bedrijf kunt u de over ons pagina bekijken. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact met ons op.