FTTH | Altijd en overal goed internet

Glasvezel is volgens veel mensen de toekomst van onze samenleving. Omdat er bizarre snelheden mogelijk worden gemaakt door de nieuwe techniek is het een techniek die ons kan bedienen in de komende tientallen jaren waarin snel internet steeds belangrijker zal worden. Maar hoe krijg je glasvezel nu in huis? Met FTTH technieken! Fiber to the home is een techniek waarbij de grote glasvezelkabels worden omgeleid tot de voordeur zodat elk huishouden in de wijk een glasvezelverbinding heeft.

Waarom glasvezel de toekomst is

Glasvezel is een nieuwe techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen kabels. Deze vezels kunnen licht transporteren en de informatie omzetten van data naar licht en andersom. Op deze manier kan data dus letterlijk met de snelheid van het licht verzonden worden. Hierdoor zijn internetsnelheden tot wel 100 Gigabyte per seconde mogelijk. Daarbij heeft glasvezel, in tegenstelling tot koperen kabels, geen last van de afname van de capaciteit. Dit komt doordat glasvezel geen warmte verliest. Ook is glasvezel bestand tegen magnetische golven en is het verzenden van data ook nog is een stuk veiliger dan met de ouderwetse koperen verbindingen.

De aanleg van glasvezel in uw woning

Om glasvezel te krijgen bent u vaak afhankelijk van een provider die een investering doet in uw straat. Wanneer een KPN bijvoorbeeld beslist dat zij een glasvezelnetwerk willen aanleggen die ze vervolgens beschikbaar stellen voor u kunt u gebruik maken van glasvezel. Vervolgens kunnen we met FTTH technieken een verbinding maken van de grote glasvezelkabel naar uw router. Hierdoor heeft u een directe verbinding met het glasvezelnetwerk en kunt u tot wel 100 Gigabyte per seconde binnenhalen. Meer weten over onze FTTH-technieken? Of heeft u een andere vraag over glasvezel of uw huidige verbinding? Dan kunt u altijd even bellen of contact met ons opnemen via de mail! Wij staan altijd klaar voor onze klanten.