Glasvezelkabel | De ideale oplossing voor bedrijven en organisaties

Het niveau van het internet is erg belangrijk in een organisatie. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen: via de Wifi, vast internet of via een speciale internet kaart. In ieder geval is het belangrijk dat het goed werkt. Als het internet continu vastloopt of überhaupt maar een beetje hapert, zorgt dit niet alleen voor irritaties bij het personeel, maar ook nog eens voor verstoring van de werkzaamheden. Dit is natuurlijk erg zonde, als je er op een eenvoudige manier voor kunt zorgen dat het internet goed functioneert. Met een glasvezelkabel zorg je ervoor dat het internet snel en ook nog eens stabiel is.

 

De voordelen van glasvezel

De glasvezelkabel wordt tegenwoordig veel aangelegd. In nieuwbouw wijken beginnen ze niet meer met een koperen kabel, maar wordt er meteen gestart met glasvezel. Dit komt doordat glasvezel ervoor zorgt dat het internet nog sneller is. Het is dan ook een waardige investering voor bedrijven en organisaties. Glasvezel zorgt ervoor dat grote hoeveelheden gegevens in een korte tijd vervoerd kunnen worden. Daarnaast kun je verschillende netwerken aan elkaar koppelen. Zo kun je het internet, intranet, telefonie en camerabeveiliging allemaal op één kabel aansluiten. Hierdoor kun je gemakkelijk een schaalvergroting uitvoeren. Daarnaast is het een veilige manier om gegevens te vervoeren. Dit komt doordat het erg lastig is om glasvezel af te tappen. De kabel is niet gevoelig voor extern magnetische velden. Het systeem valt dus niet te hacken en hierdoor is het een erg betrouwbare oplossing.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten glasvezel. Je kunt kiezen tussen de single mode en de multi mode. Het verschil hiertussen is dat je met de single mode gegevens over een grotere afstand kunt vervoeren. Met de multi mode kun je de data dus over een kortere afstand vervoeren, maar dit zijn vaak wel weer grotere hoeveelheden data. In ieder geval zorgt de glasvezelkabel voor veel stabiliteit en snelheid.