Glasvezelkabel | De perfecte verbinding

Glasvezel wordt ook wel fiber genoemd. Door een dunne kabels worden er lichtsignalen gestuurd. De signalen is de data. Glasvezel is duurzaam en het is ook mindergevoelig voor storing van het internet.  Daarom worden er tegenwoordig overal glasvezel geplaatst. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over glasvezelinternet en een belangrijk onderdeel daarvan, namelijk glasvezelkabel.

Wat glasvezelinternet

Glasvezelinternet is het nieuwe internet. Het is duurzaam en sneller dan de voorgaande methodes. Met glasvezel maak je gebruik van je eigen netwerk, hierdoor is een huishouden minder afhankelijk van de omgeving. Zo wordt er ook voorkomen dat er bij een storing grote gebieden geen internet meer hebben. We leven namelijk in een tijd dat het internet heel erg belangrijk is om dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Bepaalde gemeentelijke processen worden over het internet gedaan.

Glasvezelkabels

Er zijn twee mogelijke lichtgeleiders; de modale en de single. Er is geen verschil in het dataverkeer en capaciteit, maar de golflengte tussen het verkeer. Voor snel internet is een single kabel geschikt voor snelle en grote gegevensoverdracht. Voor een gemiddelde en snelheid van overdracht over een gemiddelde afstand.

Betrouwbaar internet

Een glasvezelkabel is betrouwbaarder dan een coaxkabel. Met onze glasvezelkabels kunt u snel zonder problemen informatie van uw bedrijf opslaan. Daarnaast is dit ook voordeliger dan de andere kabels. Glasvezel is ongevoelig voor elektromagnetische straling, zodat er minder kans is op storingen van buiten af. Ook wordt het signaal minder verzwakt dan bij andere varianten.

Ons bedrijf

Met meer dan 25 jaar praktijk ervaring zijn we uitgegroeid tot een groothandel die gespecialiseerd in alle IT-infrastructuur. Onze medewerkers zoeken altijd de beste oplossingen voor het leveren van A-merk producten. Onze specialisten  staan altijd voor u klaar.

Voor meer informatie over glasvezel kunt u contact met ons opnemen.