Groupage, heel makkelijk

Tijdens de transformatie van het gehele transport, zijn er een hoop dingen veranderd. Zo zijn er nieuwe wegen bijgekomen om te vervoeren en deze zijn door de jaren heen ook weer veranderd. Vroeger was het al lastig om over de weg heen te vervoeren, omdat de wegen buitengewoon slecht waren. Soms waren er niet eens verharde wegen naar bepaalde plekken toe. Dit was alleen nog maar ín Nederland. Laat staan als je naar het buitenland wilde transporteren. Tegenwoordig wordt er van alles vervoerd over verschillende wegen heen. Het aantal vrachtwagens dat op de weg rijdt is enorm toegenomen. Zo ook het vliegtransport en het transport over zee heen. Om het meeste uit de vervoering te halen is groupage niet meer weg te denken. Groupage zorgt ervoor dat elk bedrijf zijn producten kan vervoeren.  Door groupage wordt het namelijk betaalbaar om producten over zee of door de lucht te vervoeren.

Goedkoper

Groupage is het samenvoegen van producten om zo de ruimte in bijvoorbeeld een zeecontainer maximaal te benutten. Elk hoekje wordt hierdoor in beslag genomen en zo wordt er geen ruimte verspilt. Dit zorgt er voor dat twee containers een worden. Dat scheelt natuurlijk kosten. Hierdoor wordt het goedkoper voor klanten om te vervoeren. Ook voor de eindconsument is dit te zien in de prijs. Wil jij ook je producten naar een ander land vervoeren dan is het zeker de moeite waard om hiernaar te kijken. Dit scheelt voor jouw portemonnee namelijk ook.

Je hoeft niets meer te doen

Dan denk je snel, maar dat gaat mij wel meer tijd kosten. Niets is minder waar. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Je hoeft enkel te laten weten wanneer je producten moeten worden opgehaald en verschillende bedrijven zijn bereid om ze op te halen. Je producten worden vervolgens door havenmedewerkers gesorteerd en zij doen aan groupage voor jou. Je hoeft letterlijk alleen een dag met tijdstip door te geven.