Haal je scooterrijbewijs in 1 dag!

Wist je dat je scooterrijbewijs in 1 dag halen heel goed mogelijk is? Veel mensen willen niet onnodig veel kwijt zijn aan een scooterrijbewijs. Wanneer je echter je theorie- en praktijkexamen afzonderlijk van elkaar doet, kan dit ongemerkt toch veel tijd kosten. Dat is zonde. Wat daarbij ook nog eens meespeelt, is dat al het geleerde weg kan zakken, waardoor je uiteindelijk nog meer tijd nodig gaat hebben. Je scooterrijbewijs in 1 dag halen is dus niet alleen een snelle optie, maar vaak ook een hele slimme!

Hoe ziet de cursus scooterrijbewijs in 1 dag eruit?

Deze cursus is een spoedcursus die in totaal 6 uur duurt. Dit is inclusief een praktijkexamen. Dit leg je af bij het CBR aan het einde van de dag. Voordat je aan de dag begint, is het belangrijk dat je wel je theorie-examen al gehaald hebt. Hier wordt naar gevraagd wanneer je aankomt bij onze rijschool. Tijdens de cursus ‘scooterrijbewijs in 1 dag’ gaan we je leren hoe je de scooter moet besturen. We oefenen op ons eigen terrein, waardoor je geen last hebt van andere verkeersdeelnemers. We laten je een aantal manoeuvres uitvoeren, waardoor je vertrouwd raakt in het besturen van de scooter. Als je dit gedaan hebt, gaan we de weg op. In je examen wordt je namelijk beoordeeld op je deelname aan het verkeer. Het is dus belangrijk om hier op voorhand al wat mee geoefend te hebben.

Het eind van de dag: het examen

Om je scooterrijbewijs in 1 dag te halen, moet je natuurlijk wel het examen goed afleggen. Dit vind aan het eind van de dag plaats bij het CBR. Je legt hierbij een route van 25 minuten af. Als je dit veilig doet, zal je bij aankomst op het CBR-kantoor horen dat je geslaagd bent. Gefeliciteerd, je hebt je scooterrijbewijs in 1 dag gehaald! Je kan nu zelfstandig de weg op. Veel rijplezier!