Het belang van van otoplastieken

Het is belangrijk dat je zuinig bent op je oren en je ze beschermt tegen harde geluiden want anders kan je gehoorschade oplopen. Je gehoor kan dan achteruitgaan omdat je trilhaartjes van hard geluid kunnen beschadigen. Door het gebruik van otoplastieken beschermen je horen tegen de trillingen van het harde geluid waardoor je oren niet beschadigen. De otoplastieken kunnen bijvoorbeeld heel goed van pas komen in de bouw omdat je daar vaak te maken krijgt met hard geluid. Verder kan je ook moeilijk communiceren door het gebruik van otoplastieken kan je makkelijker communiceren doordat het lawaai wordt gedempt.

 

Otoplatieken worden op maat gemaakt

 

De optoplastieken worden opgemaakt voor de ultieme bescherming dit doen ze door een afdruk te maken van de gehoorgang. Het is wel zo dat als je ouder word je gehoorgang verandert dus ongeveer na 4 jaar moet je een nieuwe afdruk laten maken. De leverancier neemt vaak op tijd contact met de werkgever voor de optoplastieken. Het is namelijk vaak zo geregeld dat de werkgever zorgt voor de optoplastieken. Volgens de richtlijnen is het zo dat boven de 80db de werkgever voor bescherming moet zorgen dit is opgenomen in het Arbeidsomstandighedenbesluit.  Op deze manier zijn de werknemers beschermd tegen gehoorbescherming en dus de gezondheid van de werknemer niet achteruit gaat.

 

Meer informatie

 

Het is nu duidelijk waarom het gebruik van optoplastieken zo belangrijk is maar voor meer informatie over de risico’s kan je het best op internet kijken voor meer uitleg. Op het internet is er namelijk genoeg over geschreven want het is van belang goed voor je oren te zorgen en dit wordt weleens vergeten. Je wilt als het goed is geen schade aan je oren krijgen door je beroep want je oren kunnen niet zomaar weer herstellen. Dus mijn tip is pas goed op je oren en ga er zuinig mee om.