Het gebruik van een combinatievloer tijdens de woningbouw

Alle woningen bestaan voor een groot deel uit betonnen delen. Beton staat natuurlijk bekend als een zeer hard materiaal. Je ziet het dan ook overal terugkomen. Grote loodsen, monumenten, woningen en op nog veel meer plekken. In de muren, vloeren en zelfs in het plafond. Het is een uniek materiaal wat in alle vormen gemaakt kan worden. En bij een combinatievloer gaat dat nog makkelijker dan bij normaal beton.

Combinatievloeren in de woningbouw

Het eerste wat gemaakt moet worden bij de woningbouw is natuurlijk de fundering. En wanneer dat klaar ligt kan er begonnen worden aan de vloer. Hier komt de combinatievloer kijken. Met de verschillende voorgespannen betonnen liggers kan de vloer makkelijk op de juiste plek aangelegd worden. De liggers worden gevuld met beton waarna de betonnen combinatie vloer zo goed als af is en de rest van de woning gebouwd kan worden. De reden voor het aanleggen van een betonnen vloer is natuurlijk de stevigheid er van. Een complete woning moet er op rusten en het is dus belangrijk dat dit niet zomaar kapot kan gaan of kan verzakken. In combinatie met de fundering worden woningen tegenwoordig dus super stevig in de grond gezet.

Waar kan de combinatievloer allemaal gebruikt worden?

De combinatievloer bestaat uit veel verschillende elementen en kan daardoor op een unieke manier ingezet worden in veel verschillende momenten. Zo is er de bouw van vrijstaande woningen, de aanleg van moeilijke funderingen, uitbouw van woningen, binnen een bestaande woning, wanneer snelle levering van groot belang is en wanneer de handmatige aanleg van beton nodig is. Beton kan natuurlijk altijd op grote schaal gemaakt worden met grote betonmolens. Maar voor de aanleg in bijvoorbeeld een kleine woning of een volle woonwijk krijgt handmatige aanleg vaak de voorkeur. En dat kan zeer gemakkelijk met de combinatievloer. Snel en goed geregeld.