Hier moet je op letten bij het kiezen van een touringcarbedrijf

Veel verschillende bedrijven krijgen wel eens te maken met het vervoeren van grote groepen mensen. Denk hierbij aan een docent(e) die zijn of haar leerlingen moet vervoeren, een bedrijfseigenaar die een bedrijfsuitje organiseert of een teammanager die een sportteam moet vervoeren. Wat de reden of de functie van de persoon ook is: ze moeten een touringcarbedrijf gaan inschakelen. In dit artikel leggen we je uit waar je bij het kiezen van een touringcarbedrijf op moet letten.

Het wagenpark van het touringcarbedrijf

Een belangrijk vraagstuk bij het kiezen van een touringcarbedrijf is de capaciteit die het bedrijf heeft. De touringcar die je huurt moet natuurlijk wel passen bij de groep waar je het uitje voor organiseert. Je let dus allereerst op de grootte van de bussen die het touringcarbedrijf tot zijn beschikking heeft. Daarnaast moet je natuurlijk letten op wat je nog meer wil bieden bij het vervoer. Moet er bijvoorbeeld veel grote bagage mee, of moeten alleen de personen zelf vervoerd worden? Wil je de passagiers veel ruimte geven tijdens de reis, of is het niet erg als ze wat krapper zitten? Mag er daarnaast gegeten en gedronken worden in de touringcar? Dit zijn allemaal dingen waar op gelet moet worden bij het vergelijken van bedrijven.

De manier waarop de prijs is opgebouwd

De manier waarop de prijs is opgebouwd is niet bij ieder touringcarbedrijf hetzelfde. Sommige bedrijven hanteren een vaste prijs, gebaseerd op de touringcar die gehuurd wordt, op de afstand en op het aantal passagiers in de touringcar. Sommige bedrijven rekenen ook echter een prijs voor de tijd die de touringcar gehuurd wordt. Dit berekenen ze in dit geval per uur. Als dit het geval is, heb je rekening te houden met bijvoorbeeld files en maximale snelheden. Over het algemeen ben je bij een kleine tegenslag onderweg al snel duurder uit dan je normaal zou zijn. Neem dit dus zeker mee in je afweging!