Hoe te investeren in Bitcoin: de beginnersgids

Je vraagt je misschien af of het te laat is om Bitcoin te kopen. En tegen het einde van deze Bitcoin beginnersgids hopen we dat het antwoord op die vraag gemakkelijk voor je te beantwoorden is. In deze handleiding voor investeren in Bitcoin leer je meer over wat Bitcoin is, hoe je in Bitcoin kunt investeren en enkele van onze favoriete tips van de cryptogemeenschap, zodat je slimmer kunt investeren in Bitcoin!

Sinds Bitcoin in 2009 werd gecreëerd door Satoshi Nakamoto, heeft het door de tijd heen zijn ups en downs gehad. Maar het is er nog steeds en toont het enorme potentieel en de waarde die het met zich meebrengt. Je denkt misschien dat het te laat is om in Bitcoin te investeren? En of Bitcoin wel een goede investering is?

Die vraag is door zoveel mensen gesteld sinds het begin van Bitcoin. Er werd gevraagd wanneer Bitcoin werd gewaardeerd op $ 1 dollar. Vervolgens voor $ 10 dollar, later voor $ 200 dollar, dan $ 1000, enz. Hier hebben we een gids gemaakt over slimmer investeren in Bitcoin.

Over Bitcoin

Heel veel mensen weten dat de Bitcoin veel waarde met zich meebrengt (hoewel de waarde regelmatig daalt en stijgt) en een unieke investering is. Daarom wordt het ook wel ‘digitaal goud’ genoemd. Het vertegenwoordigt een investering die we nog nooit eerder hebben gezien.

En dat geldt ook voor alle cryptocurrencies. Het was hetzelfde toen aandelen voor het eerst als investering op de markt kwamen. En net als bij goud kun je niet zomaar nieuwe Bitcoins maken, moet het via digitale middelen worden gewonnen, en heeft het een beperkte en eindige voorraad.

In feite zijn er in totaal slechts 21 miljoen Bitcoins die ooit kunnen worden gedolven. Het is onmogelijk voor de wereldbevolking om elk een hele Bitcoin te bezitten. Dat is duidelijk een belangrijk onderdeel dat ons naar deze ruimte trok, dat investeren in Bitcoin een kans van je leven was.

Laten we eens kijken hoe je Bitcoin kunt kopen met behulp van onze tips.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een cryptovaluta. Het is ook de eerste cryptocurrency en ook de geboorte van de blockchain (de onderliggende technologie waarop de meeste cryptocurrencies zijn gebouwd). Maar vandaag zijn er honderden, zo niet duizenden cryptocurrencies.

Sommige zijn zoals Bitcoin een waardeopslag of P2P-waarde-exchange, sommige hebben ‘slimme contracten’ zoals Ethereum toegevoegd om meer functies en kansen mogelijk te maken.

Bitcoin is een digitale valuta die bestaat op het ding dat de blockchain wordt genoemd. En iedereen ter wereld kan Bitcoin naar iemand anders sturen. Het wordt niet gecontroleerd door regeringen, de EU of andere financiële instellingen. Het is gebouwd op een gedecentraliseerde economie, waar jij en ik gelijke rechten en macht hebben.

Wie heeft Bitcoin gemaakt?

Eerlijk gezegd weet niemand het echt. Maar de persoon of groep achter Bitcoin staat bekend onder de naam Satoshi Nakamoto. En publiekelijk weet niemand wie dat is. Een mysterie dat Bitcoin en blockchain volgens velen wat interessanter maakt.

Wat zijn cryptocurrencies?

Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die is ontworpen om als ruilmiddel te werken. Het maakt gebruik van cryptografie om transacties te beveiligen en te verifiëren en om de creatie van nieuwe eenheden van een bepaalde cryptocurrency te controleren.

In wezen zijn cryptocurrencies beperkte vermeldingen in een gedecentraliseerde database die niemand kan wijzigen tenzij aan specifieke voorwaarden is voldaan.

Hoe te investeren in Bitcoin – stapsgewijze handleiding

Voordat je begint, is het verstandig een Bitcoin-investeringsplan op te stellen. Je moet weten
wat je doelen zijn.

Wil je op korte termijn winst maken?
Of wil je hier voor de lange termijn in beleggen?
En wanneer je er klaar voor bent en je Bitcoin-investeringsstrategie op orde hebt, kun je deze stapsgewijze handleiding voor het investeren in Bitcoins doornemen.

Stap 1) Zoek een Exchange waar je Bitcoins kunt kopen

We raden je aan om crypto exchanges te onderzoeken en te vinden waar je je prettig bij voelt. Een exchange is een handelsplatform waar mensen elkaar ontmoeten om bijvoorbeeld cryptocurrencies zoals Bitcoin te kopen en verkopen.

Stap 2) Zoek een wallet waar je je Bitcoins kunt opslaan

Onthoud dat als het gaat om Bitcoin en cryptocurrencies, exchanges niet zoals een bank zijn. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het veilig houden van je Bitcoins. Zorg er dus voor dat je ze veilig bewaart met een beveiligde crypto wallet.

De stappen om een van deze exchanges te gebruiken zijn vrijwel hetzelfde:

Registreer een account bij hen
Stort geld via een overboeking/bankoverschrijving
Koop Bitcoin met je gestorte geld
Ga verder met het opslaan van je nieuw gekochte Bitcoins in een veilige wallet

Vergeet de belastingen voor Bitcoin transacties en -aankopen niet

Afhankelijk van waar je woont, moet je mogelijk belasting betalen voor je Bitcoin-transacties en als je een artikel of dienst hebt gekocht met je Bitcoins. Het is gebruikelijk dat Bitcoin wordt geclassificeerd als een actief.

En eventuele meerwaarden op die Bitcoin kunnen in je land worden belast. Dus nadat je in BTC hebt geïnvesteerd, moet je de belastingsituatie van je land op cryptocurrency-activa zoals Bitcoin opzoeken.

Zorg ervoor dat je deze veelvoorkomende risico’s met Bitcoin en cryptocurrencies vermijdt

Je moet de controle hebben over je eigen Bitcoins. Dat betekent dat je je Bitcoins niet te lang op een exchange moet laten staan. Gebruik bijvoorbeeld een veilige hardware wallet.
Zorg ervoor dat elke link waarop je klikt echt is – controleer het HTTPS-gedeelte. Open geen e-mails van mensen die je niet kent.
Gebruik sterke wachtwoorden, geen ‘password1234’, etc.
En doe je onderzoek voordat je investeert.

Laatste belangrijke tips om te overwegen voordat je aan de slag gaat met beleggen in Bitcoin

Bitcoins zijn een grote waardeopslag, na verloop van tijd kan de prijs fluctueren. Maar aangezien Bitcoin een deflatoir actief is, stijgt de waarde van bitcoin in de loop van de tijd en worden de prijzen van producten verlaagd ten opzichte van de waarde van bitcoin. Wij geloven dat dit een van de belangrijkste factoren is die beantwoorden of Bitcoin een goede investering is of niet!

We hopen dat je deze Bitcoin beginnersgids handig vond. En dat het je heeft geholpen meer te begrijpen over wat Bitcoin is, en hoe je kunt investeren in Bitcoin.