Kies voor glasvezeltechniek binnen jouw bedrijf

De krantenkoppen over glasvezeltechniek zullen je vast niet ontschoten zijn. Op veel plekken in Nederland worden glasvezelnetwerken aangelegd, misschien ook wel in jouw wijk of gemeente. Ook binnen bedrijven wordt steeds vaker gebruik gemaakt van glasvezel. Daarom geven we je in dit artikel een uitleg over wat glasvezeltechniek precies is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat glasvezeltechniek precies is

Glasvezeltechniek is een nieuwe manier van het leggen van internet- en andere dataverbindingen. Normaal gesproken gebruikt men hiervoor koperdraden. De vervanger hiervoor is glasvezel. Glasvezel is eigenlijk precies wat de naam zegt: flinterdunne vezels van glas. Via deze glasvezels gaat de data van de verzender naar de ontvanger. De reden dat glasvezel nu concurreert met koperdraden, is dat glasvezel een hogere bandbreedte heeft. Hierdoor is de verbinding sneller. Daarnaast is de verbinding ook een stuk veiliger. Dit komt doordat de glasvezelkabel moeilijker af te tappen is dan de koperen variant. Ook zijn de kabels niet gevoelig voor magnetische velden. Omdat hiervoor geen beveiliging of bescherming bij de kabel hoeft te worden geleverd, blijven de kabels licht, dun en vaak ook goedkoop. Hierdoor zijn de kabels makkelijk aan te leggen en zijn ze daarnaast dun, flexibel en klein van formaat.

Wat glasvezeltechniek voor jouw bedrijf kan betekenen

Glasvezeltechniek is voor veel huishoudens en bedrijven de toekomst wanneer het gaat om hypersnel internet. Dit kan voor een bedrijf veel betekenen. Wanneer werknemers in het uitvoeren van hun diensten veel internet nodig hebben, kan glasvezeltechniek de efficiëntie flink verhogen. Hierdoor haal je meer omzet en kan je het bedrijf laten groeien. Allemaal door het aanleggen van een nieuwe infrastructuur voor jouw netwerk. Bij ons kun je terecht voor alle producten rondom glasvezel, maar ook voor advies over welke producten je moet kopen. Dit stemmen we altijd af op jouw bedrijfsomvang en het gebruik van de kabels. Ben jij klaar om deze groei te maken met jouw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op!