Konijn verzorgen door ouderen

Veel alleen staande ouderen willen tegenwoordig een konijn verzorgen. Het knaagdier is eigenlijk een prima huisdier voor deze doelgroep. Een hond voor oudere mensen is bijvoorbeeld minder handig. Dit dier moet dagelijks meerdere malen worden uitgelaten. Wanneer je minder mobiel bent kan dit uiteindelijk voor problemen gaanzorgen. Ook katten zijn niet altijd alles. Deze dieren hebben van zichzelf soms een erg kattig karakter, waardoor ze niet makkelijk geaaid kunnen worden.

 

Konijn verzorgen in een hok

Het houden van een konijn is echter heel gemakkelijk. De leefomgeving van het dier is voornamelijk het hok. Dit maakt het verzorgen lekker overzichtelijk. Zeker voor mensen die wat minder mobiel zijn is dit echt heel fijn. Bij het verzorgen van een konijn hoef je dan niet teveel van plek te verwisselen. Het dier hoef je ook niet te vangen doordat het altijd in een hok zit. Dit maakt de verzorging voor deze groep een stuk makkelijker.

 

Konijnenvoer

Bij een konijn verzorgen hoort ook konijnenvoer. Het is mogelijk om dit bij de dierenhandel te kopen. Zij hebben hiervoor speciale zakken met allerlei soorten voer. Dit voer bevat uiteraard alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van een konijn. Een dieet van konijnenvoer is aan te vullen met verse groente. Vooral wortels, slablaadjes en andere groentesoorten waar de dieren op kunnen knagen zijn erg geliefd. Hoe meer er geknaagd kan worden, hoe beter het voor de dieren is.

 

 

Schoonmaken

Wat mensen het meest haten, is het schoonmaken van het konijnenhok. Hierbij moeten de stinkende uitwerpselen van de dieren worden verwijderd. Daarnaast moet de verzorger nieuw stro aan het hok toevoegen. Op deze manier biedt men het konijn ook weer een fijne leefomgeving waarin hij heerlijk kan genieten van zijn konijnenleventje. De verzorging bestaat voor de rest alleen uit het knuffelen van het dier. Konijnen zijn hier echt gek op. Ook ouderen kunnen hier echt door ontspannen en voelen zich door het dier een stuk minder alleen.