Litteken behandeling met gefractioneerde laser

Een litteken behandeling ondergaan is een goede keus bij storende littekens. Vaak zijn deze namelijk goed te behandelen dankzij een laserbehandeling in combinatie met een behandeling bij de dermatoloog. Hierdoor kunt u een litteken laten verminderen tot in sommige gevallen nauwelijks of niet zichtbaar maken. In tegenstelling tot bij de chirurg of dermatoloog hoeft er dan ook niet in de huis gesneden te worden. Dit maakt de behandeling een stuk dragelijker. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

De litteken behandeling

De behandeling bestaat uit een combinatie van twee afzonderlijke behandelingen. Eentje hiervan zal via de dermatoloog verlopen, waar de ander bij het huid expertise centrum gedaan zal worden. Vaak wordt er namelijk een combinatie geadviseerd van kenacort injecties bij de dermatoloog. Daarop opvolgend volgt een gefractioneerde laser litteken behandeling. In samenspraak met uw dermatoloog zal deze behandeling in gang gezet worden.

De huidtherapeut zal gefractioneerde lasertherapie toepassen om de keloïd te verkleinen. Hierbij maakt de laser kleine gaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en daarmee de keloïd cellen te vervangen. Hierdoor zal de huid na enkele behandelingen afvlakken en zorgt de litteken behandeling dat het litteken niet tot nauwelijks zichtbaar zal zijn. Het is na verloop van tijd dan ook niet nodig om vervolgbehandelingen te plannen.

Mogelijkheden bespreken

Het is van belang om bij het huid expertise centrum langs te gaan voor een intake gesprek. De huidtherapeut adviseert u over de mogelijkheden en het verwachtte aantal behandelingen dat nodig zal zijn. Ook zal hij of zij u meer vertellen over de werking van de behandeling en het te verwachten resultaat.

De litteken behandeling kunt u als lichtgevoelig ervaren maar zal echter niet pijnlijk zijn. De gemiddelde behandeling duurt dan ook slechts 30 minuten. Zo kunt u in no-time weer op pad! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk gerust even verder op de website!