Luchtvracht – het snelste transport

De wereld wordt steeds meer verbonden. Alle landen hebben handel met elkaar. Van Duitsland en België helemaal tot China en Amerika, iedereen handelt met elkaar. Voor deze internationale handel is natuurlijk wel vervoer nodig. Even met een postbus naar China rijden is natuurlijk geen doen en het duurt ook nog is enorm lang. Voor deze grote internationale vrachten is er de luchtvracht. De snelste manier om een product van A naar B te brengen.

Internationalisering

Omdat alle landen tegenwoordig met elkaar verbonden zijn en de afstanden steeds groter worden is het belangrijk om een goede logistieke structuur te hebben voor alle voertuigen. Er is natuurlijk vrachtverkeer op de weg, op zee en in de lucht. Voor alle vormen is een andere manier van plannen nodig waarbij verschillende factoren in de berekening moeten worden meegenomen. Zo is vrachtverkeer op de weg vaak het voordeligst en redelijk snel, alleen is de capaciteit nogal beperkt. Zeevracht is erg traag maar kan wel enorme vrachten tegelijk vervoeren. Luchtvracht is de snelste manier. Wanneer uw klanten een spoedbestelling plaatsen is vliegen de snelste optie. Het nadeel is echter dat dit natuurlijk het minst goed is voor het milieu en het, net als vrachtwagens, te maken heeft met een beperkte opslag per vliegtuig. Toch is het voor veel bedrijven de voordeligste optie vanwege de snelheid van het transport.

Gevaarlijke stoffen

Voor gevaarlijke stoffen is ook speciaal transport nodig. Vaak worden hier vrachtwagens voor gebruikt met het label “convoy exceptionel”. Dit is een optie, maar er is natuurlijk meer kans op een ongeluk op de snelweg dan in de open lucht. Wij zijn sinds 2000 gecertificeerd op het gebied van gevaarlijk transport door de lucht. Verder werken wij altijd via de internationale regels voor vrachtverkeer waardoor we veilig en legaal uw goederen snel naar de andere kant van de wereld kunnen vervoeren.