Met een onderwijs accountant kunt u de uitdagingen binnen de branche aan

Er is veel te doen geweest rondom het onderwijs de afgelopen jaren. Er heerst een schreeuwend lerarentekort, de salarissen zijn te laag en de leerlingenaantallen in kleinere plaatsen dalen. Daarnaast steken stakingen de kop op en volgen ontwikkelingen in het onderwijs elkaar in een moordend tempo op. Ondertussen gaat het onderwijs gewoon door; iets waar je eigenlijk de focus op wilt behouden. Gelukkig kan een onderwijs accountant u ondersteunen bij de uitdagingen die spelen in de branche. We leggen uit hoe we omgaan met deze uitdagingen en wat wij hierin kunnen betekenen.

De aanpak van een onderwijs accountant

Om in te spelen op de veranderingen in het onderwijs is daadkracht en lef nodig. Vaak betreedt je een weg die nog niet eerder betreden is, en dat kan best spannend zijn. De onderwijs accountant kan hierin een gids zijn. Hij of zij heeft ervaring binnen de branche en is op de hoogte van de verschillende vraagstukken. Hierdoor kunnen zij gerichte adviezen en ondersteuning bieden waar u écht wat aan heeft. Daarnaast zijn zij een expert op het gebied van financiën en geven zij tevens accountants verklaringen af. Dit zijn verklaringen waarmee wordt aangetoond dat de gegevens gecontroleerd zijn en in orde zijn. Hiermee verzekert u externe partijen dat u een goed beleid heeft gevoerd.

De veranderingen waar wij ervaring mee hebben

Er zijn tal van veranderingen op te noemen die spelen in de branche. Zo is er natuurlijk de nieuwe privacywetgeving waar scholen veel administratie aan kwijt zijn. Om ervoor te zorgen dat uw privacy beleid klopt en dat de data die u beheert veilig is, kunt u een onderwijs accountant inschakelen. Naast de privacywetgeving, kan de onderwijs accountant ook adviseren over verzuim. Wanneer een werknemer wegens een staking niet op het werk aanwezig is, heeft dit andere administratieve gevolgen dan wanneer deze persoon simpelweg ziek is. De accountant heeft ervaring met dit soort vraagstukken en kan uw school of instelling begeleiden bij dit proces. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de ontwikkelingen in de branche en kunt u gefocust blijven op de overdracht van kennis naar de leerlingen.