Oeverbescherming zorgt voor betere sloten

Oeverbescherming is erg belangrijk bij de onderhoud van de sloten. Door de kanten van de sloot te beschermen, komt er geen grond in het water. Als de kant instort, komt er dus veel grond in de sloot. Dit zorgt er weer voor dat de stroming van het water wordt verstoord. Het beschermen van de oever zorgt er dus voor dat de kwaliteit van het water wordt vergroot. Dit is belangrijk voor de organismen die er leven. Zo kunnen ze een gezond ecosysteem vormen en voor een lange tijd bestaan. Oeverbescherming kan op meerdere manier uitgevoerd worden. Denk aan een beschoeiing van hout of van kunststof. Het is zelfs mogelijk om een metalen beschoeiing rondom de sloten te installeren. Dit zal wel snel gaan corroderen, maar hout kan ook rotten na een aantal jaar.

Hoeveel kost oeverbescherming?

Het inschakelen van een bedrijf voor oeverbescherming kan nogal duur uitpakken. De materialen die gebruikt worden moeten van hoge kwaliteit zijn omdat het te maken krijgt met veel weersomstandigheden. De hoogwaardige materialen zijn prijzig en moeten daarna ook nog geïnstalleerd worden. De kosten van de manuren moeten ook niet vergeten worden. De manuren verschillen van opdracht tot opdracht. Hoe groter de beschoeiing hoe langer het duurt. De mensen die eraan werken worden per uur betaald en moeten dus ook per uur geld opleveren. Het bedrijf dat je inhuurt zal elk uur factureren. Voor een goede prijsindicatie is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven.

Oeverbescherming is dus niet goedkoop, maar zeker noodzakelijk. Het is een uitgave die gemaakt moet worden en daarom is het belangrijk om voor goede kwaliteit te gaan. Wanneer je mindere kwaliteit koopt kan het zijn dat er sneller een nieuwe beschoeiing gemaakt moet worden. Dit kost dan ook weer extra geld.