Overal om ons heen bevindt zich metaal wat aan elkaar vast is gelast. Zonder de lastechniek zouden veel voorwerpen in ons hedendaagse leven niet mogelijk zijn. Net zoals lijm wat veel mensen ook dagelijks gebruiken. En ook onder water moet er nog wel eens wat aan elkaar gelast worden. Bijvoorbeeld bij het bouwen van een staalconstructie of bij herstelwerkzaamheden van bijvoorbeeld een schip. Toch is het minder makkelijk dan het lijkt. Lassen in het algemeen is al een klus wat door veel mensen meerdere jaren beoefend wordt. Maar onderwaterlassen is nog eens een vak apart.
Hoe werkt onderwaterlassen?
Zoals je misschien al wist is het best lastig om vuur onder water te krijgen. Als er brand is, is het eerste waar je naar op zoek bent water om het te blussen. En om met behulp van vuur metaal aan elkaar vast te smelten onder water is ook niet zomaar gedaan. Daar is speciaal materiaal voor nodig die door echte specialisten gebruikt wordt. Zo wordt er gebruik gemaakt van een speciaal lasapparaat wat het mogelijk maakt om metaal te smelten onderwater. Niet voor niets dat onderwaterlassen een aparte opleiding vereist. Er zijn dan ook niet heel veel bedrijven in dit vak. Ondanks het gebrek aan concurrenten vinden wij het zeer belangrijk om alleen de beste kwaliteit te leveren aan onze klanten.
Voorbeelden van werkzaamheden
Voorbeelden van de werkzaamheden die onderwater kunnen plaatsvinden zijn bijvoorbeeld het lassen van een schip. De buitenkant van de boot is dan vaak ergens tegenaan gevaren waardoor er een scheur is ontstaan die weer dicht gelast moet worden. Verder komt het ook nog wel eens voor dat er een staalconstructie onderwater gemaakt moet worden. Denk aan een soort van hek die een bepaalde gang afsluit. En zo zijn er nog tal van andere werkzaamheden mogelijk die wij onderwater uitvoeren.