Online noten kopen en tegelijkertijd aan het milieu denken?

Veel dingen zijn tegenwoordig online te bestellen. Zo kunt u tegenwoordig bij ons ook online noten kopen. Helaas gaan er de laatste tijd veel geruchten dat veel producten online bestellen slecht zou zijn voor het milieu. In veel gevallen is dit ook waar, maar we hebben ervoor gezorgd dat we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. In dit artikel leggen we je precies uit welke maatregelen we hebben genomen om dit te doen.

Samenwerken met lokale notenverkopers

Voor onze service hebben we samenwerkingen opgezet met lokale verkopers. Hierdoor hoeven we geen centraal magazijn aan te houden. Dit scheelt voor ons in de kosten, maar het heeft ook een positieve uitwerking voor het milieu. Onze noten worden 1 keer per week opgehaald bij de lokale verkopers, om ze vervolgens per provincie te verspreiden over de klanten die online noten kopen. Zo hoeven er nooit lange afstanden te worden afgelegd door verkopers en blijft de uitstoot vanuit auto’s laag.

Online noten kopen bij bewuste boeren

De meeste noten die we verkopen, komen oorspronkelijk niet uit Nederland. De noten moeten worden geïmporteerd vanuit landen uit voornamelijk Azië en Zuid-Amerika. Voordat we de noten importeren, is er intensief contact met de boeren uit de landen waar de noten vandaan komen. Er wordt kritisch gekeken naar het productieproces en de rol die het milieu hierin speelt. Wanneer er niet voldoende op het milieu wordt gelet, wordt er geen samenwerking aangegaan met de boer. De regels die wij hierbij hanteren zijn terug te vinden op onze website. De mensen die bij ons online noten kopen, kunnen er dus vanuit gaan dat de noten op een duurzame manier zijn geproduceerd.

Optimale verhouding tussen aantal verzendingen en houdbaarheid

Wanneer wij de noten die we online aanbieden importeren, maken we eerst een berekening. Hierbij kijken we naar wanneer het beste vervoerd kan worden. Daarbij letten we erop dat we zo min mogelijk leveringen binnen krijgen, maar de houdbaarheid en smaak van de noten nog steeds zo hoog mogelijk zijn. Zo wordt er bij ieder proces van het online noten kopen streng gekeken naar het milieu. Samen voor een betere wereld!