Op zoek naar een slagersvacature? 2 tips

Het slagersvak is een vak dat altijd populair is en waarschijnlijk altijd populair blijft. Want hoe je het ook wend of keert: mensen houden van vlees en dat gaat waarschijnlijk de komende jaren nog niet veranderen. Daarom gaan veel mensen op zoek naar een slagersvacature. Maar hoe populair dit vak ook is: de juiste slagersvacature vinden is niet altijd even makkelijk. In dit artikel geven we je 3 tips over hoe je toch de juiste vacature kan vinden.

Loop gewoon eens binnen en vraag naar een slagersvacature

De meeste mensen gaan vandaag de dag via internet op zoek naar een slagersvacature. Dat is op zich ook helemaal niet gek, omdat de meeste vacatures verreweg op internet staan. Toch hoeft dit voor een slager niet zo te zijn. Een slager is logischerwijs met zijn messen en met zijn vlees in de weer. Hij of zij heeft vaak geen tijd om een vacature online te zetten en hier misschien ook helemaal niet de kennis over. Een slagersvacature is er dus vaak wel, maar hij is wat moeilijker te vinden. Daarnaast houden de meeste slagers nog van ouderwets persoonlijk contact. Loop daarom gewoon eens de slager binnen en vraag naar de vacatures. Wanneer er daadwerkelijk een vacature openstaat, zal jouw openheid en proactiviteit waarschijnlijk op waarde geschat worden.

Zoek in jouw eigen omgeving

Slager zijn is niet alleen kennis hebben van vlees en mesvaardig zijn, maar het is ook vooral klantvriendelijk zijn. Mensen zijn van nature vriendelijker tegen mensen die ze kennen of herkennen. Daarom zijn slagers vaak op zoek naar mensen die in de regio wonen. Enerzijds omdat ze dan snel ter plaatse kunnen zijn en over het algemeen flexibel zijn, maar anderzijds omdat het een vertrouwd winkelbeeld geeft. Dit willen ze waarschijnlijk ook graag uitstralen en hier zijn ze dan dus ook naar op zoek bij de slagersvacature.