Ouderwetse of moderne kerstverlichting

Kerst 2020 komt er weer aan. Dan is het bijna weer tijd om op de zolder of in de kelder op zoek te gaan naar dozen met kerstspullen. Want als de feestdagen nadert dan moet de huiskamer wel wat gezelliger worden met kerststukken op tafel, raamdecoratie en natuurlijk een kerstboom. Welke kerstboom die je gaat kiezen maakt ons niet uit, Of het nou een nepboom of een echte Nordmann boom. In dit artikel hebben we over kerstverlichting voor de kerstboom.

Ga je voor ouderwets of nieuwerwets.
Iedereen heeft nog wel een rol kerstverlichting gedraaid om een plankje of los in een plastic tasje gestopt ergens in de doos zitten, klaar om uitgepakt worden. Net als vorig jaar kost het je de moeite om de draden uit elkaar te halen en de defecte lampjes te checken. Maar gelukkig worden de sfeervolle, maar ouderwetse kerstverlichting nog steeds verkocht in de winkels. Enige nadeel is natuurlijk dat je de snoeren ieder jaar moet ontwarren of defecte lampjes moet checken, maar de lampjes schitteren altijd mooi in een sfeervolle kerstboom. Wil je een keer iets anders dan een standaard kerstverlichting? Probeer dan eens cluster van lichtketting in een boom. Een stuk snoer met cluster van lampjes hang je willekeurig in een boom om lichteffect te creëren. Wat populair is tegenwoordig is kerstverlichting van ledlampjes. Een ledlampje gaat langer mee dan een ouderwets kerstlampje met gloeidraad. Een ledverlichting is ook goed voor de portemonnee en veiliger dan lampje met gloeidraad.

Toch zijn kaarsjes in de kerstboom de meest sfeervolle verlichting. Maar dat bevelen we niet aan, want honderd jaar geleden was het brandweer druk genoeg met huizen blussen omdat een kerstboom in lichterlaaie stond door de brandende kaarsjes.