Poedercoaten – breng een eind aan oxidatie!

Oxidatie, de vorming van roest op een metalen voorwerp, is een van de grootste problemen van straatmeubilair en andere metaalproducten die blootgesteld worden aan water en de buitenlucht. Helaas is niet elk bestendig tegen roest waardoor het lastig te beschermen is. Vaak voldoet conventionele verf vaak niet aan de eisen om de levensduur van het product mee te gaan. Daar zijn tegenwoordig betere oplossingen voor. Een vaak toegepaste techniek om dit probleem mee te overkomen is poedercoaten. Als jargon beter bekend als epoxeren. Deze techniek biedt diverse mogelijkheden om uw metalen uitstekend te beschermen.

Poedercoaten

Wellicht dat u zichzelf nu afvraagt wat poedercoaten dan precies inhoud en wat het voor u betekenen kan. Het coaten van een product wordt in de wereld van coatings omschreven als een elektrostatisch proces. Dit houdt in dat het negatief geladen poeder met een poederpistool op een positief geaard product gespoten wordt. Door de statische elektriciteit blijft de poeder voorlopig op het metaal zitten. Door het daarna te moffelen (in de oven steken) vloeit de poeder uit tot een mooie, egale en bovendien sterke beschermlaag. Het poedercoaten klinkt als een simpel proces, maar vereist veel specialisatie om tot het beste resultaat te komen. Daarbij zijn er ook veel mogelijkheden wat poedercoatings betreft.

Mogelijkheden

Zoals u wellicht al weet zijn de coatings beschikbaar in een breed scala van RAL-kleuren. Indien uw gewenste kleur niet beschikbaar is, kan deze op maat gemaakt worden. Daarbij kunt u diverse effecten kiezen voor uw coating. Zoals mat, glanzend, metallic, hamerslag en fijn- & sinaasappelstructuur.

Ook is er onderscheid te maken in twee vormen van poedercoaten. Het coaten kan namelijk met zowel epoxy polyester als polyester. Polyester is uitermate geschikt voor buitengebruik en epoxy polyester voor binnen gebruik.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw product te laten poedercoaten? Neem dan gerust eens contact op om te informeren of bezoek de website!