Rijbewijs aanhanger voor meer dan 750kg

Wanneer je verhuist heb je hier vaak een aanhanger voor nodig. Je kunt natuurlijk ook een verhuiswagen huren, maar dit kost veel meer geld dan zelf de spulletjes in de aanhanger laden. Zeker wanneer je in dezelfde woonplaats blijft wonen is het heel goed te doen om je verhuizing gewoon zelf te doen. Natuurlijk heb je hiervoor wel een rijbewijs aanhanger nodig. Hiermee ben je gemachtigd om ook met een aanhanger door het verkeer  te gaan. Vanwege de extra lengte moet je bij een aanhangwagen al snel rekening houden met een grotere draaicirkel. Zeker wanneer er een druk fietspad over gaat moet je hier rekening mee houden als bestuurder.

 

Verschillen rijbewijs aanhanger

Zoals met alles heb je ook bij het behalen van je rijbewijs aanhanger te maken met verschillende soorten. Met je gewone auto rijbewijs, ook wel het b rijbewijs genoemd, mag je met een lichte aanhanger achter je auto. Je hoeft hier dus geen apart rijbewijs voor te halen. Dit geldt voor een aanhanger die minder weegt dan 750 kg. Wil je met zo’n aanhanger de weg op, dan hoef je hier dus geen apart rijbewijs voor te halen.

Is de aanhanger zwaarder dan dit gewicht, dan heb je wel een speciaal rijbewijs nodig. In veel gevallen noemen we dit het BE Rijbewijs. Dit is verplicht bij het trekken van een aanhanger zwaarder dan 750 kg.  Met een BE Rijbewijs mag je ook de web op wanneer de auto en de aanhangwagen samen meer dan 3500 kg wegen. Het maximum  gewicht wat je mag wegen om legaal de weg op te kunnen is in dat  geval 7000 kg. Een heel gewicht. Zeker bij het remmen moet je er rekening mee houden dat je een langere remweg hebt dan wanneer je met een kleine auto de weg op gaat. Kies daarom voor een goede rijschool die je duidelijk maakt hoe je op een gedegen manier een rijbewijs aanhanger kunt halen. Want alleen hiermee kun je uiteindelijk veilig de weg op.