Rijlessen Alphen aan den Rijn: hoeveel heb ik er nodig?

De grote vraag die iedereen bezig houdt die net gestart is (of gaat starten) met rijlessen: hoeveel lessen ga ik (ongeveer) nodig hebben? Over hoe lang mag ik me aanmelden voor het afrijden en wanneer zal ik dat roze pasje eindelijk in mijn bezit hebben? Door hoeveel (toch voor veel mensen) stressvolle lessen moet ik me heen werken?

 

Ook, of misschien juist, de ouders van de kandidaten zijn hier vaak enorm mee bezig. Niet alleen vaak vanuit een financiële overweging (veel kinderen krijgen een deel, of soms zelfs het volledige pakket, van hun rijlessen van hun ouders), maar soms ook als een soort maatstaaf van succes. Hoe minder lessen, hoe beter je kind het kan. Toch?

 

Rijlessen Alphen aan den Rijn: wanneer ben je een gemiddelde leerling?

Een gemiddelde leerling, als die al bestaan, heeft zo’n 30 tot 40 lessen nodig. In die lessen heeft de instructeur de tijd om alle benodigde handelingen voldoende te laten oefenen en kun je er vanuit gaan dat de leerling voldoende scenario’s heeft meegemaakt op de weg tijdens de lessen om ook tijdens een examen goed te kunnen reageren op onverwachte dingen. Het gaat tijdens de examinering in bijna geen enkel geval nog om het kunnen besturen van een auto, dat heeft een leerling in een aantal lessen wel onder de knie: het gaat om het kunnen inschatten van het verkeer. In sommige gevallen blijkt dit nog niet zo goed te gaan, omdat inzicht vooral een gevolg is van ervaring. En juist ervaring heb je nog niet zo veel als jonge bestuurder. Wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan, zal de examinator ingrijpen. In zo’n geval zal het verstandiger zijn om nog wat meer ervaring op te doen in een begeleide setting: met een rij-instructeur.

 

Natuurlijk blijft een examen een momentopname. Je hoort weleens dat je pas echt leert rijden als je je rijbewijs al hebt. Volg dan vooral rijlessen Alphen aan den Rijn: hier leer je het écht vanaf minuut 1!