Schuifbalken in Chrome browser onzichtbaar. Zo los je het op

Niets is zo vervelend als schuifbalken die niet werken of onzichtbaar zijn in de browser van Google Chrome. Een schuifbalk wordt ook wel een scrollbalk genoemd. Als je met de computermuis of touchpad op een website naar boven of beneden beweegt dan zie je een schuifbalk meestal rechts in het scherm meebewegen. Zo zie meteen op welk gedeelte van een webpagina je nu bent. Maar de Chrome browser toont niet altijd de schuifbalken of verdwijnt heel snel voordat je met de cursor erop kunt klikken. Ook kleine velden in een webpagina missen soms een scrollfunctie waardoor je een handeling niet kunt uitvoeren tijdens surfen. Irritant natuurlijk. Zo kun je het probleem met scrollbalken oplossen leggen we hier onder uit.

De Google Chrome-schuifbalk aanpassen met Rescroller
Rescroller is een applicatie die je vanuit Chrome store in jouw browser kunt installeren. Ga naar Google web store en download de Rescroller extensie. Zodra je de extensie in de browser hebt geinstalleerd, opent meteen een nieuwe pagina met instellingen waarop je de scrollbalk kunt aanpassen naar dikte en kleur. De belangrijkste instelling is de dikte van de scrollbalk. Je kunt maximaal 30 pixels breed maken. Probeer het maar uit door het schuifbalkje naar links of rechts te schuiven. Dan zie je het formaat van scrollbalk in de browser meteen verandert van grootte.

Je kunt de kleur van de scrollbalk aanpassen naar jouw smaak. Meeste mensen kiezen voor kleur zwart of donkergrijs. Kies geen opvallende kleur voor de scrollbalk dat leidt af tijdens surfen op het internet.