Transportbedrijf met Nederlandse geschiedenis

We kunnen met trots zeggen dat ons transportbedrijf een bekend begrip is in Nederland. Toch was dit niet altijd zo geweest. De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug naar 1926 een tijd waarin transport nog helemaal niet zo groot was en nog flink moest ontwikkelen. In dit artikel vertellen wij u over ons prachtige bedrijf met zijn rijke historie. We nemen een blik terug in de tijd. Lees snel verder.

Oprichting van ons bedrijf in de transport

De geschiedenis begint in 1926 waar een jonge ondernemer het familiebedrijf opgericht heeft. De ondernemer vernoemde het bedrijf naar de achternaam. Het bedrijf vestigde in Ouderkerk aan den Ijssel. Hij ben het bedrijf als een eenmanszaak. Hij was zelf de chauffeur en eigenaar. De allereerste auto was een hele oude enkelas T-Ford bakwagen. Deze wagen had een draag capaciteit van twee ton. Twee jaar na de oprichting was het noodzakelijk uit te breiden met een nieuwe wagen. De boer van de oprichter sloot zich aan bij het bedrijf.

Transport goederen

De eerste goederen die het bedrijf vervoerde waren vaak zand, grind en kolen. Ook dieren werden vervoerd, zoals varkens en kippen. De dieren werden vervoerd naar de veemarkt. Het in en uitladen was in het verleden niet zo eenvoudig als nu. Vroeger moesten de chauffeurs het zware werk verrichten, namelijk het in-en uitladen van het vracht. Dit werd door zware arbeid met de schep gedaan.

Uitbreiding

Na enige tijd was het nodig om het bedrijf uit te breiden om de nieuwe klussen te kunnen aannemen. De eerste werknemer werd in dienst genomen. Later is er een tweede werknemer aangenomen en zo reden er tijdens de Tweede Wereldoorlog drie mannen in dienst bij ons bedrijf. Gaandeweg is onze transportbedrijf ontwikkelt tot een zeer uitgebreid wagenpark met voertuigen voor verschillende type transport.

 

Wil u meer informatie over ons bedrijf of over onze diensten? Neem contact met ons op via het contactformulier op de website, of neem telefonisch contact op.