Veiligheidsbril op sterkte is belangrijk

Een veiligheidsbril om sterkte beschermt je tegen veel verschillende soorten risico’s voorbeelden hiervan zijn:

  • Bescherming tegen vloeibare deeltjes van metaal
  • Bescherming tegen straling als je aan het lassen bent
  • Bijtende stofdeeltje van gassen of dampen
  • Bescherming tegen mechanische risico’s dit kunnen bijvoorbeeld rondvliegende deeltjes zijn

 

Dit kan allemaal gebeuren tijdens het werk als er bepaalde werkzaamheden moeten gebeuren. Het belangrijk dat je bij de werkzaamheden met bovenstaande risico’s goed beschermd bent zodat je geen verwondingen aan je ogen oploopt. Je ogen zijn namelijk belangrijk en je wil natuurlijk je zicht niet kwijtraken.

 

Veiligheidsbrillen op sterkte meet je aan bij de opticien

 

De veiligheidsbril op sterkte meet je aan bij de opticien zodat de bril ook daadwerkelijk de juiste sterkte heeft. De werkgever is degene die in veel bedrijven voor de werknemer de veiligheidsbril op sterkte regelt hij is namelijk verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van de werknemer. Het is aan te raden dat je regelmatig je ogen laat controleren ongeveer 1 keer in het jaar. Dit is om te kijken of je wel de juiste bril draagt en bijvoorbeeld wel de juiste sterkte heeft. Verder is het ook noodzakelijk dat je de bril op tijd vervangt om de juiste bescherming te houden, dit staat ook in arbeidsomstandigheden besluit. De meeste veiligheidsbrillen op sterkte worden na 3 jaar vervangen.

 

Veiligheidsbril voor uw werknemers

 

Voor de veiligheidsbril op sterkte voor uw werknemers kunt u het beste naar een hierin gespecialiseerd bedrijf om. Op deze manier bied je de juiste kwaliteitsbrillen die voor de beste bescherming zorgen om kans op oogschade te voorkomen. De werknemers verwachtten ook dat je de juiste bescherming biedt tegen de werkzaamheden die ze verrichten. Voor meer informatie kunt u het best contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf en hier vragen naar de mogelijkheden.